Jučerasnja odluka Vlade Crne Gore o stavljanju van snage njihovog prethodnog zaključka o korišćenju Luke Budva je nepromišljena i bez pravnog i faktičkog uticaja na zakup Luke Budva, saopštili su danas iz Stratex grupe.

“Obavještavamo sve naše klijente i korisnike Luke Budva da su njihova plovila bezbjedna i da se poslovanje Dukley Marine nastavlja bez ikakvih promjena”, poručili su iz Stratex grupe.

Ističu da je Dukley marina korisnik marine do 2027. godine po tenderu i Ugovoru o korišćenju luke iz 2002 godine.

“Ukinuti zaključak Vlade je bio osnova isključivo za Privremeni ugovor iz 2017. kojim je jedino utvrđena nova, višetruko uvećana cijena zakupa. Po ovom Privremenom ugovoru Dukley marina je uredno plaćala zakupninu JP Morsko dobro koja je najviša u Crnoj Gori i čak dva, odnosno tri puta viša nego npr. zakupnina za Porto Montenegro ili Porto Novi! Eventualnim raskidom Privremenog ugovora iz 2017. godine Vlada nažalost postiže samo gubitak ovog ogromnog prihoda za JP Morsko dobro, ali to je bez uticaja na Ugovor o korišćenju luke do 2027. godine”, naglašavaju u toj grupi.

Napominju da su nepristojne i neistinite tvrdnje da je Dukley Marina na bilo koji način imala loš odnos prema građanima koji su korisnici komunalnih vezova.

“Treba znati da je jedino JP “Morsko dobro” određivalo broj komunalnih vezova i njihovu cijenu, a da smo mi uvijek obezbjeđivali više vezova nego što je tražilo “Morsko dobro” i obezbjeđivali sve vrste popusta i oslobođenja od plaćanja”, kažu u Stratex grupi.

Zabrinjava, prema njihovim riječima, i to što se i Morsko dobro i sama Vlada koriste neistinitim podacima i postupaju nesavjesno i zlonamjerno prema stranim investitorima.

“Stratex grupa, koja je od 2014. godine zakupac Luke Budva, je 25. maja uputila dopis čelnicima Vlade, Abazoviću i Krivokapiću, sa upozorenjem na neistine koje se plasiraju u vezi sa Lukom Budva i pozivom da se sva otvorena pitanja rješavaju dijalogom ili pred sudskim organima, a ne preko medija i zloupotrebom političkog položaja. Nažalost, nikada nas niko nije kontaktirao, a sada je jasno da je populističko-boljševički marketing i interes da se Luka Budva nasilno preda nekom kome je obećana prevagnuo pred poštovanjem ugovora i prava”, zaključuje se u saopštenju.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here