Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je u intervjuu za televiziju A1 da podržava Vladu i premijera Zdravka Krivokapića, te da ukoliko postoji nezadovoljstvo onda da treba da se pokrene pitanje povjerenja.

“Podržavam Krivokapića, on je moj nadređeni. Mi smo u situaciji u kakvoj jesmo. Vladu podržavam, ja sam sastavni dio Vlade. Sklon sam da radim za tim. Ali to ne znači da ne treba da konstatujemo da ima propusta, ali ima i dobrih stvari”, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, ne može se konstatovati da parlamentarna većina ne participira u Vladi.

“Možda ne na niovu ministara, ali su direktori Agencija, glavnih preduzeća, velikih kompanija…”, rekao je on.

Abazović je i dodao postoje tri rješenja i modela:

“Da damo premijeru prijedloge da imenuje nekoliko novih lica. Ali imamo tri koncepta – hoćemo li ekspertsku Vladu, ekspertsko – političku ili političku. I ne samo da preciziramo ko će biti u toj Vladi, već kakvi će biti ciljevi i politika te Vlade”, kazao je Abazović.

Prema njegovim riječimna, ako treba da se postigne novi dogovor, onda je sve na stolu.

“Ako hoćemo new deal, moramo da imamo jedan od ova tri modela, a ne da imamo princip švedskog stola ili da neko diriguje kako će stvari da idu, svi smo jednaki”, kazao je on.

Kako je objasnio, svima je jasno da se GP URA ne slaže sa djelovima DF-a odnosno politikom koju vode. Zato je pojasnio uslove koje na sto postavlja GP URA:

“Bilo kakve promjene, bilo kakve prekompozicije ne dolaze u obzir dok ponovo ne potpišemo sporazum, kako smo to uradili Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić i ja”, poručio je.

Abazović je rekao da nemam nikakav problem da ode u opoziciju, ali je dodao da nikada neće odustati od svojih principa.

“Neću podržati da neko trajno Crnu Goru promijeni”, naveo je on.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here