Ispred cetinjske Gimnazije okupilo se oko 200 građana Cetinja u znak protesta protiv odluka ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

Razriješena direktorica cetinjske Gimnazije Danijela Bokan kazala je da ovaj, kao i protest u Baru, nije uperen protiv kolega prosvjetnih radnika, već protiv sistema .

“Ovo je protest slobodnih građana koji osjećaju da im je ugrožena slobodna volja. Ako i mi možemo da trpimo, naša djeca to ne trebaju da rade. Želim da pošaljemo poruku da nećemo dozvoliti da se devastira već uveliko degradirani sistem obrazovanja”, navela je Bokan.

Dodala je da o profesionalizmu ljudi u Ministarstvu najviše govore polupismena rješenja o razrješenjima.

“Rješenja su kažu podijeljena poštujući meritokratiju i bez toga da li neko pripada nekoj partiji. Sa ovoga mjesta poručujem da to nije istina. To poručujem kao slobodna građanka koja ne pripada nijednoj partiji”, kazala je Bokan.

Profesor biologije Perar Špadijer kazao je da su smjene, u sred epidemije, mjesec prije početka školske godine, je neodgovorno.

“O načinu smjene možemo reći samo da je nemoralan i protiv zakonit sa tipskim rješenjima gdje se svim direktorima u Crnoj Gori stavlja na teret isto. Ovo su suludi i sumanuti politički akti”, kazao je on.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here