U Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine danas je održan sastanak članova Socijaldemokratske partije BiH i Socijaldemokratske partije Crne Gore, na kojem je iskazana puna spremnosti za dalje jačanje prijateljskih i dobrosusjedskih odnosa dvije zemlje, kao i međusobne podrška dviju partija, kao ključnih građanskih snaga, saopšteno je iz SDP-a.

Budućnost obje zemlje je u EU, a budućnost BiH je i euroatlanstka integracija u NATO savez i na tom putu je neophodno uraditi dodatni napor kako bi se osnažili integracioni procesi – istakli su predstavnici SDP BiH Irfan Čengić, zastupnik u Parlamentu FBiH, Malik Garibija član Glavnog odbora SDP BiH, i Draginja Vuksanović Stanković, poslanica u Skupštini Crne Gore, Adis Balota, potpredsjednik SDP i Mirko Stanić, šef Medijskog tima SDP.

“Istaknut je značaj izgradnje društva na građanskim, multietničkim, naprednim i evropskim vrijednostima, jer samo takve države mogu biti udoban dom za sve svoje stanovnike”, navodi se u saopštenju.

Suočavanje sa prošlošću i sprječavanje rasta nacionalističkih i ekstremističkih ideologija je jedan od najbitnijih preduslova za tako nešto, dodaju, i zbog toga je i posjeta delegacije SDP Crne Gore organizovana u vrijeme sjećanja na srebreničke žrtve.

Navode da nema izgradnje uspješnog i pravednog društva sa snagama koje vuku natrag u devedesete i to mora biti jasno svima i u Crnoj Gori i u Bosni i Hercegovini.

“Na sastanku je zaključeno i da je potrebno intezivirati saradnju dvije zemlje u brojnim sektorima, sa posebnim naglaskom na turizam, inftrastrukturu i saobraćajnu povezanost i zajednički nastup dvije zemlje ka EU fondovima, kako bi se omogućio razvoj opština u obje države”, zaključeno je u saopštenju.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here