Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, danas je upriličio prijem za delegaciju Grada Skoplja, na čelu sa gradonačelnikom, Petre Šilegovim, delegaciju Grada Sarajeva na čelu sa zamjenikom gradonačelnice, Harisom Bašićem koji povodom Dana državnosti Crne Gore borave u zvaničnoj posjeti Glavnom gradu.

Sastanku su prisustvovali i ambasadori Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Branimir Jukić i Mihajlo Trpkosti.

“Vuković izrazio je zadovoljstvo što Podgorica ima čast da najznačajniji datum crnogorske istorije ove godine proslavlja sa kolegama i prijateljima iz regiona”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Vuković je podsjetio da su ovi prijateljski gradovi istu čast gradu ukazali i 21.maja, kada je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i najavila da će građanima Podgorice i Crne Gore, povodom Dana državnosti, 13. jula u Podgorici darovati izložbu “Između fašizma i antifašizma: u 11 činova” koja je umjetnička postavka najpoznatijih slikara Bosne i Hercegovine.

Vuković je naglasio da se posebna pažnja uvijek mora poklanjati promociji i afirmaciji zajedničkih vrijednosti na kojima počivaju naše države, a to su u prvom redu antifašizam i evropska orjentacija.

“Ponosni smo na istorijska dostignuća, ali za te vrijednosti se valja uvijek boriti”, kazao je gradonačelnik.

Šilegov je naglasio da je uvijek zadovoljstvo doći u Podgoricu i da izuzetno cijeni dobre odnose između dva grada, te da nema sumnje da će dosadašnja uspješna saradnja biti nastavljena. On je čestitao sjutrašnji praznik i zahvalio Podgorici na dobrodošlici.

Bašić se zahvalio Vukoviću na pozivu i kazao da osjeća veliko poštovanje prema Crnoj Gori i da zemlje regiona zajedno treba da nastave da njeguju evropske vrijednosti.

“Na sastanku je zaključeno da zemlje regiona moraju uvijek širiti poruke jedinstva i zajedništva, a lokalne uprave treba da budu apsolutno posvećene građanskim vrijednostima, te na taj način daju zajednički doprinos i snažan zamajac budućem razvoju, kako gradova, tako i regiona u cjelini”, zaključuje se u saopštenju.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here