Povodom 13. jula, Dana državnosti i Dana ustanka, delegacija OO Demokrata Bijelo Polje, koju su činili Mladen Nedović, Bojana Furtula i Marko Đukić, položili su cvijeće na Spomenik palim borcima na Trgu slobode.

Kako navode u saopštenju, Trinaestojulski ustanak spada u najveće domete slobodarske tradicije 20. vijeka, gdje je očuvan slobodarski kontinuitet crnogorske istorije.

“Sloboda i antifašizam su uvijek bili esencijalne vrijednosti Crne Gore, kojima moramo biti privrženi i danas i uvijek”, navode Demokrate.

Ističu, mala, a velika Crna Gora je prva u porobljenoj Evropi ustala protiv fašizma, i to je događaj za pamćenje i ponos, gdje se sa posebnim pijetetom trebamo sjećati i odati počast slavnim i hrabrim precima.

“Neka im je vječna slava. O najmanji od naroda, tvrda stijeno tvrđeg kraja, prijestolje od slobode, ti velika Crna Goro. U ime Opštinskog odbora Demokrata, svim građankama i građanima Bijelog Polja, čestitamo Trinaesti jul, Dan državnosti i Dan ustanka”, zaključuju Demokrate.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here