Rezolucija o Srebrenici koju su usvojili albanski esktremisti iz lažne države Kosovo svjedoči o tome da se radi o smišljenoj akciji u regionu i napadu na Srbiju i srpski narod, koji se koordinira iz dobro poznatih krugova, saopšteno je večeras iz Demokratskog fronta.

Nakon što su predjsednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i premijer Zdravko Krivokapić u skupštini Crne Gore usvojili jednu sličnu. kako kažu u DF-u antisrpsku rezoluciju, nije se dugo čekalo da to urade i njihovi partneri sa Kosova, sa kojima gaje izuzetno prisne odnose.

“Da bruka bude veća, takva rezolucija je prvo usvojena u Crnoj Gori, u kojoj je svaki treći građanin srpske nacionalnosti, a centri moći su baš to i željeli – da i oni za koje su glasali Srbi, poput Krivokapića i Bečića, prvi udare na Srbiju i srpski narod. Trebalo je napraviti takvu situaciju da antisrpska politika u regionu otpočne upravo od takvih osoba”, navode u DF-u.

Navode da su upozoravali u startu da se radi o akciji koja treba da iznova satanizuje srpski narod, Srbiju i RS, da se Srbima udara žig genocidnog naroda, ali ih nisu slušali ovi koji su glasali sramnu rezoluciju u Crnoj Gori, a sada su spali na to da budu društvo esktremista iz južne srpske pokrajine.

“U čemu se nakon svega razlikuju Đukanović, Krivokapić, Bečić, Kurti, Tači, Haradinaj…Neke posebne razlike nema, a sve ih snažno spaja mržnja prema Srbiji, Republici Srpskoj i srpskom narodu. Ostaje sramota da je Crna Gora potrčala da ovu bruku napravi čak i prije albanskih esktremista”, navode u saopštenju.

Oni pitaju da li je moguće da se u Crnoj Gori pojavio neko ko je ovako bacio pod noge istoriju i tradiciju, Vučji Do, Fundinu, Bregalnicu, Skadar, Mojkovac, i ovako izdao svoje slavne pretke i svrstao se uz političare koji su nastali iz narko bandi i terorističkih organizacija, koji su vršili najmonstruoznije zločine nad Srbima devedesetih godina prošlog vijeka.

“Sigurni smo da se ova bolest usvajanja lažnih rezolucija nastavlja, što svakako neće obeshrabriti nijednog Srbina, od Kosovske Mitrovice do Subotice, od Podgorice do Banja Luke. Ovakvi momenti su samo šansa da budemo što jedinstveniji, jer samo složno i zajednički možemo pružiti otpor protivnicima i njihovim nalogodavcima”, zaključuju u DF-u.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here