Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević kao i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević odbiće na današnjem sastanku prijedlog Alekse Bečića o rekonstrukciji Vlade, koji predviđa djelimičnu popunu Krivokapićevog kabineta uz prethodni dogovor sa premijerom, saznaje Pobjeda.

Lideri DF-a će, prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, uz podršku Medojevića i lidera SNP-a Vladimira Jokovića predložiti novu vladu po Dontovom količniku po kojem bi grupaciji oko DF-a pripalo najmanje šest resora kao i kontroni paket u izvršnoj vlasti.

“Ta ponuda predviđa i novog premijera. DF neće prihvatiti kozmetičku rekonstrukciju, koja predviđa popunu upražnjene funkcije ministra pravde i podjelu resora Vesne Bratić, što je intencija Bečićevog prijedloga”, rekao je izvor Pobjede.

Na posljednjem sastanku čiji je domaćin bio predsjednik SNP-a Vladimir Joković, DF je osim premijera doveo u pitanje i funkciju predsjednika parlamenta Alekse Bečića.

Bečićev prijedlog predviđa, između ostalog, ostanak Krivokapića na premijerskoj funkciji i rekonstrukciju Vlade uz dogovor premijera i parlamentarne većine.

Takav scenario predviđa da premijer Krivokapić presudno odlučuje o novim kadrovima u Vladi, što bi značilo i novu branu za ulazak lidera DF-a u izvršnu vlast.

Domaćin današnjeg sastanka je Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore i biće održan u Skupštini Crne Gore.

U slučaju da u narednim sedmicama ne bude postignut dogovor, prema pouzdanim saznanjima Pobjede, DF će poseći za nezabilježenim potezom u parlamentarnoj istoriji Crne Gore – protestima protiv Vlade koju su izglasali.

“Planirano je da to bude 27. septembar kao odgovor na stavove parlamentarne manjine u vlasti. Taj datum se poklapa sa početkom protesta 2015. godine”, rekao je izvor Pobjede.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here