Crnoj Gori veoma godi pažnja koju joj SAD-a poklanjaju, kao partnerskoj zemlji u okviru NATO, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović koji je primio zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD Metjua Palmera. On je naglasio da su odnosi dvije države na zavidnom nivou, kako se može poželjeti, i iskazao zadovoljstvo prepoznatim najavama intenzivnijeg angažmana SAD-a u regionu, što nas, kako je rekao, raduje, jer je to dobar put da se stanje u regionu sredi i umanje maligni uticaji koji nose opasnost destabilizacije, saopšteno je iz kabineta Đukanovića.

“Podsjetivši i na raniju ulogu SAD na ovim prostorima, iskazao je očekivanje da će i ovog puta to biti podrška regionu da se kreće ka svom cilju, a to je kao EU i NATO, koji garantuju stabilnost kao preduslov ukupnog razvoja”, navodi se u saopštenju.

Crna Gora će uvijek biti mali, ali pouzdan partner u savladavanju destrukcije i putu naprijed, poručio je Đukanović, uz ocjenu da se vlasti mijenjaju, ali da ne sumnja da će Crna Gora ostati na ovom putu i biti vrijedan partner u promociji stabilnosti i euroatlantskih vrijednosti na Zapadnom Balkanu.

Palmer je zahvalio je predsjedniku na prilici za razgovor, posebno se interesujući za njegovo viđenje aktuelne situacije u regionu.

“On je kazao da je cilj SAD-a da je Crna Gora stabilna na evropskom i euro-atlantskom putu, zaštićena od spoljnih uticaja. Interes SAD-a je da u partnerstvu sa EU doprinosi stabilnosti ZB, naglasio je Palmer, uz poruku da je EU vrijednosni, a ne samo interesni klub, što je izazov i za region na putu ka članstvu”, navodi se u saopštenju.

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o brojnim regionalnim i geopolitičkim pitanjima.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here