Vjerujem da će lokalne vlasti, podržane politikom Vlade, stvarati uslove za dalji razvoj i unapređenje kvaliteta života svih građana Andrijevice, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u čestitki koju je, povodom 17. jula – Dana Opštine Andrijevica, uputio predsjedniku te opštine Željku Ćulafiću, predsjedniku Skupštine opštine Mladenu Đukiću, odbornicima i svim građanima Andrijevice.

Uz najbolje želje za dalji uspješan rad, Đukanović je istakao da je privrženost antifašističkim vrijednostima i crnogorskoj slobodarskoj tradiciji jedna od važnih odrednica andrijivičkog kraja.

“Zbog čega se i danas, 80. godina od izbijanja opštenarodnog ustanka u Crnoj Gori, s posebnim pijetetom odnosimo prema onima koji su položili živote za oslobođenje grada i cijele zemlje. Zahvaljujući njihovoj žrtvi danas živimo slobodno u nezavisnoj, građanskoj, multietničkoj Crnoj Gori”, naveo je predsjednik.

Kako je dodao, zajedništvo, solidarnost i posvećenost najvišim evropskim vrijednostima, najbolji su put za dalji napredak i razvoj, naročito u uslovima teških posljedica pandemije COVID-19.

“Odgovoran i proaktivan odnos prema valorizaciji raspoloživih materijalnih i prirodnih resursa, podržan adekvatnim investicionim programima, preduslov su ekonomskog oporavka i povratka na stope dinamičnog rasta”, zaključio je Đukanović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here