Fudbalske reprezentacije Engleske i Italije igraju u Londonu meč za titulu evropskog prvaka, a dešavanja sa Vemblija pratite u tekstualnom prenosu na CdM-u.

SASTAVI

ENGLESKA: (3-4-2-1): Pikford – Voker, Stouns, Megvajer – Tripije, Rajs, Filips, Šo – Maunt, Sterling – Kejn
ITALIJA (4-3-3): Donaruma – Di Lorenco, Kjelini, Bonući, Emerson – Barela, Žoržinjo, Verati – Kijeza, Imobile, Insinje

NAJAVA

“Gordi albion” igra svoje prvo evropsko finale, dok je Italijanima ovo četvrta bitka za trofej. Bili su vladari Starog kontinenta 1968. godine.

Obje selekcije bez poraza dogurale su do završnog čina na ovogodišnjem takmičenju. Opšti utisak je da su izabranici Roberta Manćinija pokazali više, ali to večeras nema nikakvu važnost.

“Znamo svi da se ovakva šansa ne ukazuje stalno. Sada je pitanje da li ćete biti zlatni ili srebrni – razlika je mala, a u suštini ogromna. Pobjednik se pamti”, kazao je selektor Engleske Garet Sautgejt.

Pritisak je na strani Engleza, iako će im 50 hiljada i kusur navijača biti vjetar u leđa u najvećoj utakmici koju igraju u eri modernog fudbala.

“Želim da atmosferu na Vembliju pretvorimo u prednost, jer će pritisak sigurno biti na protivniku. Finale je utakmica u kojoj svi moraju da budu fokusirani, ali i pravi momenat da svaki igrač uživa na terenu”, rekao je Manćini.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here