Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović čestitao je svim građanima 13. jul, Dan državnosti Crne Gore.

Kako je istakao, antifašistička tradicija i borba za slobodu, satkane u vrijednostima po kojima se baštini 13. jul, važan su segment u izgradnji građanske i multietničke Crne Gore.

“13. jul 1941. godine na najbolji način ilustruje antifašistički karakter, što je bitno ne samo za istoriju Crne Gore, već i za čitav region. Bošnjački narod u Crnoj Gori bio je značajan dio tekovine antifašističkog narodnog ustanka, dajući nesebičan doprinos ideji slobodne Crne Gore, na čijim temeljima je stvarana multietnička i multikulturalna Crna Gora”, naveo je Ibrahimović.

Kako je naglasio danas je i prilika da se prisjetimo svih onih koji su svoje živote položili u borbi za slobodu.

“Njihova žrtva treba da nam bude trajni podstrek da nastavimo afirmisati zajedništvo i ravnopravnost, jer je to jedini put ka izgradnji demokratske, građanske, sekularne i multietničke Crne Gore. Uvjeren sam da Crna Gora, uprkos svim izazovima sa kojima se danas suočava, nastavlja svoj put kao i 13. jula 1941. godine. To je put ka zajednici najrazvijenijih država”, poručuje Ibrahimović.

Napominje da punopravno članstvo u NATO Alijansi i put ka EU nemaju alternativu.

“Dominantna većina građana vjeruje u ispravnost tog puta, jer građani Crne Gore znaju gdje pripadaju i gdje pripada njihova zemlja. Upravo te dvije alijanse nastale su na temeljima svjetske antifašističke borbe”, navodi se u čestitki Ibrahimovića.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here