Viši sud u Novom Sadu produžio je za još mjesec dana pritvor Ivanu Kontiću, optuženom za pokušaj ubistva Miljana Mandića 24. avgusta prošle godine u Novom Sadu, kojeg je tom prilikom prebio.

Prema ovoj odluci suda pritvor može da mu traje do 3. avgusta, rekla je za Tanjug portparolka suda Jelena Ostojin.

Što se tiče optužnice koju je protiv Kontića 5. maja podnijelo Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, sud još nije donio odluku o potvrđivanju optužnice.

Optužnicom su obuhvaćeni i O.L. i L.V. Više javno tužilaštvo optužnicom Kontića tereti za pokušaj ubistva, O.L. se tereti za krivično djelo učestvovanje u tuči, a L.V. za krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Kontić je u decembru izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mjesec dana od pokretanja postupka protiv njega, 12. septembra.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bjekstva, Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bježao, već da je u Crnu Goru otišao prije pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije Mandića, kojeg je tom prilikom prebio.

Do sukoba je došlo je mu je Mandić prethodno uputio prijetnje i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu. Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život, i upravo njih nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen cio snimak obračuna već samo jedan njegov dio, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na kome se vidi prebijanje muškarca. Kontić je porijeklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik prije incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here