Premijer Zdravko Krivokapić ima obavezu da se odazove na poziv tužioca kao i svaki drugi građanin i saopšti svoja saznanja o navodnom pripremanju njegovog hapšenja zbog, kako je naveo, veleizdaje, kazao je za Pobjedu glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

“Tim prije što obavlja funkciju premijera, pa ako postoje neka saznanja, dužan je da ih saopšti”, pojasnio je on.

Krivokapić je u utorak kazao da će se odazvati pozivu da da izjavu ukoliko ga pozove glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Međutim, Katnić je pojasnio da je predmet u nadležnosti specijalne tužiteljke Lidije Vukčević i da on nema što da poziva premijera.

“Nema što da dolazi kod mene. U slučaju da je spriječen zbog bolesti, onda može saslušanje da se obavi kod njega”, pojasnio je Katnić zakonsku proceduru.

Krivokapić je ranije kazao da su saznanja koja on ima ,,apsolutno provjerena“ i da nema vremena za gubljenje i davanje izjava.

“Moja izjava je vrlo jasna i neka organi rade sve što je do njih. Postoje brojne informacije, postoje načini kako se dolazi do toga i došlo je vrijeme da se okrenemo budućnosti. Ako gospodin Katnić misli da sam ja nešto pogriješio, neka on mene tuži”, rekao je Krivokapić, odgovarajući na pitanje da li će se odazvati pozivu specijalnog tužioca.

Krivokapić je naveo da je dao izjavu i da je ona „vrlo bila javna i da je tačno targetirala određenu osobu“.

“Postoje indicije koje se mogu provjeriti. Neka gospodin Katnić aktivira sve svoje timove, ne moram ja da se viđam sa njim. Neka on dođe kod mene “, naveo je on.

Ukoliko ga Katnić pozove da da izjavu, Krivokapić je rekao da će se odazvati.

Specijalno državno tužilaštvo je prije petnaest dana uputilo poziv Krivokapiću da da izjavu, ali je on kazao da se ne može pojaviti, jer ima neodložnih državnih obaveza.

U emisiji ,,Načisto“ na TV Vijesti premijer Krivokapić je saopštio da je imao informaciju o pripremi hapšenja ukoliko sa patrijarhom SPC Porfirijem potpiše temeljni ugovor u Beogradskoj patrijaršiji.

Upitan ko je trebalo da hapsi, premijer je kazao da, prema njegovim informacijama, „to je trebalo da bude po nalogu specijalnog državnog tužioca“.

SDT je formirao predmet, a glavni specijalni tužilac je odbacio spekulacije, napominjući da mu je Krivokapić nanio ,,neprocjenjivu štetu kao profesionalcu i kao čovjeku“, uz napomenu da krivično djelo izdaje i bilo koje krivično djelo takve vrste uopšte nije u nadležnosti Specijalnog tužilaštva.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here