Beogradski biznismen Dejan Sekulić, kum odbjeglog Duška Kneževića, podnio je krivične prijave protiv lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića, njegovog sina Ilije i predsjednika Demokratske narodne partije Milana Kneževića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda u incidentu koji se dogodio u ponedjeljak u hotelu “Mažestik” u Beogradu. Tom prilikom je kako Sekuliću slomljen nos, pišu današnja Pobjeda i Vijesti.

Štampani mediji prenose da je fizičkom napadu na Sekulića prethodila svađa lidera Demokratskog fronta Mandića i Kneževića sa Sekulićem.

Sekulić je, piše Pobjeda, pozivajući se na svjedoke, prigovorio Milanu Kneževiću da je u crnogorskom parlamentu, dok je Sekulić bio u Istražnom zatvoru u Spužu, davao punu podršku Dušku Kneževiću koji se nalazio na optužnici Specijalnog tužilaštva za više krivičnih djela, pod sumnjom da je oštetio crnogorsku državu za više stotina miliona eura.

“Sukob između mene i gospodina Kneževića (Milana) tinja od kad sam bio u Spužu. Ja sam tamo bio nezakonito, zbog toga što je Duško Knežević preko mene radio neke kredite i kad sam promijenio advokata on je u Skupštini Crne Gore rekao da treba da se vidi je li neka koruptivna stvar zašto je Dejan Sekulić promijenio advokata. Promijenio sam advokata da bih imao pravilno suđenje, a on me nikada nije vidio, nije znao ni kako se zovem, ali mu je Duško Knežević rekao da to kaže u Skupštini. Zbog njegove izjave, kojom je zadovoljio potrebe Duška Kneževića, u Spužu sam zadržan mjesec duže”, rekao je Sekulić za Vijesti.

Rasprava sa Kneževićem, u koju se Mandić povremeno uključivao, bila je žustra, a u momentu je došlo do manjeg koškanja i odgurivanja.

Nakon desetak minuta situacija se smirila, a Sekulić je nastavio da sjedi u lobiju “Mažestika”. Ubrzo je opet došlo do žustre rasprave za stolom gdje su, osim Sekulića, sjedjeli i Andrija Mandić, njegov sin Ilija i jedan od suvlasnika hotela Andrija Jovićević, nekadašnji crnogorski ministar unutrašnjih poslova, takođe kum Duška Kneževića.

Mandić i Jovićević su imali raspravu sa Sekulićem, a u jednom trenutku Mandićev sin je skočio na Sekulića i, prema pisanju medija, udario ga pesnicom i polomio mu nos.

Sekulić je za Vijesti rekao da Andrija Mandić i Knežević nisu spriječili napad na njega, a da je dvadesetdvogodišnjaka od njega sklonio nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Andrija Jovićević.

“Kazao je da zbog krvarenja nije mogao da čeka Hitnu pomoć, već je otišao u zdravstvenu ustanovu gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede. Sekulić ističe da je inspektorima izjavu dao dan nakon incidenta i da vjeruje da će pravosudni organi Srbije procesuirati krivca”, pišu Vijesti.

On je dodao da nikada u životu nije vidio takvo divljaštvo i takav krvnički potez.

“Dok smo mi čekali hitnu, oni su brzo napustili hotel. Nisu mi se ni izvinili. Ni Andrija zbog sina, ni Milan. Milan Knežević je bio toliko drzak i bezobrazan dok smo razgovarali, unosio mi se u lice… To divljaštvo njegovo i sina Andrije Mandića, ja ne mogu da vjerujem”, rekao je Sekulić Vijestima.

Nakon tuče u “Mažestiku”, kako su Pobjedi rekli svjedoci, Mandići, otac i sin, te Milan Knežević – koji nije učestvovao u drugom incidentu – su napustili hotel.

Policija je obavila uviđaj i uzela izjave od svjedoka. Navodno beogradska je policija izuzela je snimke nadzornih kamera iz hotela.

Dan kasnije, u crnogorski parlament, na razgovore predstavnika parlamentarne većine, Milan Knežević je došao sa rukom u gipsu, tvrdeći da mu je tako imobilisano rame koje je iskočilo. On nije želio da novinarima detaljnije opisuje kako je nastala povreda, samo je konstatovao da je povrijeđen nakon što je “sa Vladimirom Putinom igrao hokej”.

Srpska policija nije se oglašavala nakon incidenta u centru Beograda, a ni srpski mediji, do zaključenja ovog broja Pobjede, nijesu izvijestili o tuči u hotelu ,,Mažestik“ u kojoj su učestvovali lideri Demokratskog fronta.

Sekulić je hapšen 2019. godine u istrazi poslovanja bankara sa potjernice Duška Kneževića, sa kojim je bio u kumovskim odnosima.

Pobjeda/Vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here