Premijer Zdravko Krivokapić iako ima obavezu da se odazove na poziv tužioca i saopšti svoja saznanja o navodnom pripremanju njegovog hapšenja, juče se po drugi put nije odazvao pozivu tužilaštva, piše Dan.

Predmet je zadužila specijalni tužilac Lidija Vukčević.

Krivokapić je ranije kazao da su saznanja koja on ima „apsolutno provjerena” i da nema vremena za gubljenje i davanje izjava.

“Moja izjava je vrlo jasna i neka organi rade sve što je do njih. Postoje brojne informacije, postoje načini kako se dolazi do toga i došlo je vrijeme da se okrenemo budućnosti. Ako g. Katnić misli da sam ja nešto pogriješio, neka on mene tuži”, rekao je Krivokapić, odgovarajući na pitanje da li će se odazvati pozivu specijalnog tužioca.

Krivokapić je naveo da je dao izjavu i da je ona „vrlo bila javna i da je tačno targetirala određenu osobu“.

Specijalno državno tužilaštvo je prije petnaest dana uputilo poziv Krivokapiću da da izjavu, ali je on kazao da se ne može pojaviti, jer ima neodložnih državnih obaveza.

U emisiji „Načisto” na TV Vijesti Krivokapić je saopštio da je imao informaciju o pripremi hapšenja ukoliko sa patrijarhom SPC Porfirijem potpiše Temeljni ugovor u Beogradskoj patrijaršiji.

Upitan ko je trebalo da hapsi, premijer je kazao da, prema njegovim informacijama, „to je trebalo da bude po nalogu specijalnog državnog tužioca”, što je Katnić apsolutno odbacio.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here