Tridesetogodišnji Danilovgrađanin Slobodan Labović, koji je sa Markom Vojičićem iz Nikšića (27) optužen da je krajem januara ove godine pokušao da prokrijumčari više od pola tone marihuane, ponudio je jemstvo u iznosu od 40.000 eura u nekretninama, o čemu će odlučiti podgorički Viši sud, potvrdio je za Dan njegov branilac, advokat Damir Lekić.

Branilac je uložio žalbu na rješenje o produženju pritvora od 2. jula ove godine.

Labović je u odbrani istakao da je iskoristio priliku, pošto je angažovan da kamionom preveze određenu robu iz Crne Gore u Italiju, da preveze i izvjesnu količinu droge kako bi vratio dug svojim povjeriocima koji je nastao kockanjem. Droga je otkrivena i oduzeta na carinskom terminalu u Podgorici.

Podsjetimo, i drugookrivljeni Vojičić je sredinom maja ove godine ponudio jemstvo u iznosu od 60.000 eura, takođe u nekretninama, ali, kako nezvanično saznaje Dan, zbog obustave rada advokata koja je u međuvremenu nastupila, sud još uvijek nije odlučio po njegovom zahtjevu.

Obojica okrivljenih nalaze se u pritvoru od 29. januara ove godine.

Vojičiću i Laboviću su stavljene lisice na ruke u okviru policijsko-carinske akcije „Trak“, a optuženi su za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here