Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma nije prihvatilo sugestiju da se na Draču planira administrativni objekat Islamske zajednice, piše Dan.

Sugestiju za planiranje ovog objekta na katastarskoj parceli 2322/1 tokom javne rasprave o nacrtu DUP Drač-Putnički terminal dostavio je Andrej Milović, advokat. Na toj parceli je inače, saobraćajnica.

“Planirana saobraćajnica je preuzeta iz DUP-a 2006. godine i koja, pored postojeće Ulice Vlada Martinovića, predstavlja okosnicu saobraćajnog rješenja naselja. Nažalost, postojeća vrlo gusto izgrađena struktura ne ostavlja alternativan koridor za ovu saobraćajnicu”, stav je Ministarstva sadržan u izvještaju o sprovedenoj javnoj raspravi o nacrtu planskog dokumenta koji će pokriti kompletno naselje Drač, autobusku i željezničku stanicu.

Ministarstvo, koje je obrađivač plana, odbilo je i Milovićevu sugestiju da se poveća kapacitet i spratnost na urbanističkoj parceli 160 uz obrazloženje da su sumarni stambeni kapaciteti ove planske zone već maksimizirani. Planiranjem novih kapaciteta, kako navode iz ministarstva, izašlo bi se iz dozvoljene vrijednosti gustine stanovanja.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here