“Ne dajte se ni zastrašiti ni prevariti, moji Crnogorci! Obrijana brada nije dovoljan dokaz da golobrade Demokrate nijesu četnici. Nadam se da će ambasadori zapadnih zemalja otvoriti oči i viđeti da su šansu dali provoditeljima ruske i velikosrpske politike u Crnoj Gori, čiji su Demokrate najperfidniji izvođači”, poručio je u izjavi za Dnevne novine prof. dr Milorad Nikčević.

Budući da su Demokrate optužile intelektualce, potpisnike peticije podrške Andreju Nikolaidisu, da su DPS poslušnici, DN su tražile komentar od univerzitetskog profesora Nikčevića, višedecenijskog borca za afirmaciju crnogorske kulture koji ne živi u Cmoj Gori, niti je u njoj nagrađivan za svoje voluminozno djelo.

“lako iz bolničke postelje i narušena zdravlja, imam moralnu obavezu odbraniti vrhunskog crnogorskog pisca i antifašistu Andreja Nikolaidisa od nasljednika i baštinika zločinačke Miloševićeve politike okupljenih u krdu zvanom Demokrate koji predvodi predšednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić. Ne znam je li sramniji ili strašniji progon crnogorskih intelektualaca od strane onih što obnašaju aktualnu vlast u Crnoj Gori, onih što s negatorom antifašizma mitropolitom Joanikijem slave herojski 13. jul”, kazao je Nikčević.

Svjedočio je, dodaje, ratnim strahotama i razaranjima “koje je proizvela genocidna politika za koju oni tvrde da nema naciju i vjeru iako ni jesmo imali kad zaboraviti da je iza svega toga stajala zvanična Miloševićeva Srbija i njena Crkva čiji su sveci ratni zločinci iz Drugog svjetskog rata”.

“Ne dajte se ni zastrašiti ni prevariti, moji Crnogorci! Obrijana brada nije dovoljan dokaz da golobrade Demokrate nijesu četnici. Nadam se da će ambasadori zapadnih zemalja otvoriti oči i viđeti da su šansu dali provoditeljima ruske i velikosrpske politike u Crnoj Gori, čiji su Demokrate najperfidniji izvođači. No, ni pred grđim pošastima nije pala antifašistička i multinacionalna Cma Gora, pa je neće oburdati ni Miloševićeve junoše – zaljubljenici u izvršitelja srebreničkog genocida Ratka Mladića”, poručuje profesor Nikčević.

Demokrate su, podsjetimo, nakon javne podrške Nikolaidisu, poslale saopštenje u kojem su takav potez nazvali “presmiješnim horskim graktanjem grupe kvaziintelektualaca”.

Dnevne novine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here