Opštinski odbor Patriotsko komitskog saveza (PKS) poziva potpredjednika #nijemojavlada Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da hitno obavijeste javnost šta se desilo u Baru sa našim sugrađaninom Jovanom Đurovićem, i da li je moguće da su pripadnici crnogorske policije brutalno isprebijali i izmaltretirali momka, uz ostalo i zbog crnogorske majce koju je nosio, a koja ih je prilično “iznervirala”, saopšteno je iz PKS.

“Sa nevjericom smo čitali prijavu, koju je Đurović podnio, u kojoj se navodi višesatno zlostavljanje, prebijanje drvenom palicom, pendrekom i šakama, korištenje šlema i pancira kako bi se ublažili tragovi udaraca, a kulminacija ovog neljudskog postupanja je odvođenje u šumu i prijetnje koje su mu policajci izrekli!”, navode iz PKS.

Upitali su da li su ti “osjetljivi na majce crnogorske”, bivši pripadnici Sedmog bataljona, koje su pozapošljavali odmah po preuzimanju resora?

“Da li je policijski službenik iz Srbije, koji, kako reče “ođe može da radi šta hoće”, vrijedan ijedne modrice Jovana Đurovića? Da li ste dozvolili upotrebu prekomjerne sile samo nad Crnogorcima? Da li ste saznali šta se dešavalo u barskoj bolnici kada je Jovan prvi put doveden tamo? Koji ljekar nije htio da konstatuje povrede? Da li je bio pod pritiskom policije i on? Da li je moguće da takve policijske službenike imate u Baru?”, dodaju iz PKS.

PKS Nikšić smatra da se ovaj slučaj apsolutno mora rasvijetliti do kraja jer bi, u suprotnom, doveo do velikih i teških posljedica po mir i bezbjednost građana ove države.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here