Jasemin Gundogan osumnjičena je da je opljačkala firmu za siguran prevoz novca u Bremenu u Njemačkoj u kojoj je radila. Policija traga za njom zbog krađe osam miliona eura. Njemački mediji su sada objavili detalje pljačke koje je šokirala cijelu zemlju.

Nedjeljama su pokušavali da joj uđu u trag, ali bez uspjeha, pa su u petak potragu proglasli javnom i obratili su se stanovništvu, prenosi Bild.

Jasemin je bila odgovorna za pakovanje novčanica u kasete za gotovinu, koje bi kasnije bile transportovane do bankomata u filijalama banaka pomoću zaštitnog transportera.

Na dan pljačke 21. maja, umjesto da punu kasete kao i obično, ona je spakovala osam miliona eura u bezbjednosne kese i bacila ih u kontejner koji je namijenjen za otpad.

Zatim je bacila još smeća preko njih kao kamuflažu. Potom je novac spakovala u Mercedes Vito koji je iznajmila u Berlinu, a koji je imao ukradene tablice. Ušla je u vozilo i onda nestala bez traga.

Nakon krađe je otvorila bolovanje. Nestanak novca otkriven je tek četiri dana kasnije.

Istražitelji su u međuvremenu napravili pomak u ovom slučaju: uhapsili su saučesnika žene turskog porijekla.

Međutim, prema istraživanju RTL-a, daleko više ljudi bi moglo da bude umiješano u ovaj slučaj.

Veze sa kriminalnim klanom

Dalji koraci vode ka baru Ocean 27 šiša bliza glavne željezničke stanice u Bremenu gde je Jasemin radila od 2014. godine. To je popularno mjesto okupljanja brojnih poznatih ličnosti. Prema riječima stanovnika, ovaj bar navodno kontroliše velika kriminalna porodica. Jedan od zaposlenih je potvrdio da je Jasemin tamo radila nekoliko godina. Njemački mediji spominju da je možda bila u ljubavnoj vezi sa nekim ko je vezan za taj bar.

Sada se postavlja pitanje da li su zajedno skovali plan za pljačku ili je Jasemin bila prisiljena na to. Jedan njen prijatelj ističe da ona nije „dovoljno pametna“ da cijelu pljačku izvede sama.

„Sto posto je to izvela sa nekim momkom“, rekao je on za RTL.

Zaposleni u kompaniji za prevoz novca ističu da postoji nekoliko brava kroz koje su milioni morali da prođu. Istražitelji trenutno ne govore ništa o tome da li policija osim Jasemin i njenog saučesnika ima na spisku i neke druge osumnjičene.

Jedan njen poznanik kaže da je Jasemin htjela da se provodi i da je uvijek naglašavala svoj izgled.

„Nikada je nisam vidio bez šminke“, dodao je.

Odrasla u problematičnom okrugu

Jasemin je odrasla u okrugu Tenever koji u Bremenu važi za problematičan. Tamo živi oko 10.000 ljudi, a oko 67 odsto njih dolaze sa raznih strana. Tamo se i danju i noću trguje među neboderima.

Mnogi lokalci ovdje znaju Jasemin.

„Nikada nisam mislila da će uraditi tako nešto. Ovo je posebno loše za njenu porodicu, koju sada više nikada neće vidjeti“, kaže jedan čovek.

Jasemin je donedavno živjela sa mlađom sestrom (19) i sa majkom koja radi kao vozač autobusa u Bremenu. Stanovale su u jednom od visokih zgrada iz 70-ih godina.

Prema pisanju Bilda, Jasemin se u firmi koju je opljačkala zaposlila preko oca. On u istoj firmi radi kao vozač, a radio je i kao dostavljač.

Porodica je očajna

Porodica odbegle Jasemin je u očaju zbog ovog događaja. Porodica je posramljena zbog Jasemininog postupka. RTL je razgovarao sa njenim ocem koji kaže da „jednostavno ne može više da izdrži situaciju“.

Nova S

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here