Lider i poslanik Liberalne partije Crne Gore Andrija Popović komentarišući odnos službenika MUP-a Srbije prema poslanici SDP-a Draginji Vuksanović Stanković na aerodromu Nikola Tesla za Skala Radio kazao je da se ne nada skorijem putu u Srbiju zbog tretmana koji je namijenjen crnogorskim poslanicima.

Da li će budući putnici, suverenisti iz Crne Gore, isto proći na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu kao poslanica u crnogorskom parlamentu iz redova SDP Draginja Vuksanović?

Hoće li nas zadržavati i pretresati, bez ikakve potrebe, naravno, ukoliko imamo potrebne dokumente i avionsku kartu?

Jesu li to Crnogorci obilježeni?- pitanja su koja je portal Radio Skala postavio Andriji Puri Popoviću, lideru crnogorskih liberala.

“Nevjerovatan je odnos zvanične Srbije prema opozicionoj crnogorskoj poslanici Draginji Vuksanović Stanković, koja je doživjela brojne neprijatnosti na beogradskom aerodromu.
To sve isto čeka i ostale poslanike koji su u crnogorskom parlamentu nedavno podržali Rezoluciju o Srebrenici, a koja čak ni u jednoj riječi nije povezana sa Republikom Srbijom”, mišljenja je Popović.

“Beograd je dugo bio kosmopolitska prijestonica i jedan od najotvorenijih gradova Evrope, ali je danas nedopustiv ovaj politički revanšizam i odnos koji manifestuju kroz ponašanje prema gospođi Vuksanović Stanković i prema Crnoj Gori.

To je odnos zvanične Srbije prema poslanici i on je grubo kršenje građanske slobode i diplomatske kulture, jer je gospođa Draginja nosilac diplomatskog pasoša a takođe predstavlja i nepoštovanje države Crne Gore.

Ovakav odnos dvije prijateljske i susjednem države, koji nanosi ogromne štete građanima i građankama obije države, mora se normalizovati, a najviša odgovornost leži na najvišim državnim funkcionerima, posebno na predsjednicima Vučiću i Đukanoviću”, kazao je Popović.

Na pitanje očekuje li sličnu situaciju i u svom slučaju, budući da je glasan u crnogorskom parlamentu, i da govori javno ono što se ne sviđa zvaničnoj Srbiji, Popović je odgovorio da, na žalost, mnogo voli Beograd i Srbiju ali da ni njemu nema puta u narednom periodu ni u Beograd ni u Srbiju.

„Vjertovatno bih isto prošao kroz sve što je prošla gospođa, poslanica Derginja Vuksanović Stanković. Vjerujem da će razum prevladati i da će brzo doći do neke normalizacije odnosa, ali u ovom trenutku, bez obzira što sam namjeravao skoro da putujem za Beograd, neću poći“, zaključio je Popović za portal Radio Skala.

Skala radio

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here