Crnogorski istražitelji pronašli su prije desetak dana u podlovćenskom rejonu ostatke ljudskog skeleta i još neke tragove za koje smatraju da će, kada dobiju nalaze iz Forenzičkog centra, potvrditi sumnje da je riječ o tijelu člana škaljarskog klana, kojem se gubi svaki trag od avgusta prošle godine, saznaje Pobjeda iz više izvora.

Prema informacijama Pobjede, pronađeno je više tragova koji ukazuju da je na starom putu prema Lovćenu prikriven teški zločin. Na osnovu prikupljenih tragova, istražitelji su utvrdili da je u prikrivanju zločina učestvovalo više osoba, koje su organizovano otele žrtvu, odvele je na nepoznatu lokaciju, ubile, a onda uništile tijelo.

Redakciji Pobjede su se u protekla četiri dana javile dvije osobe, mještani tog podlovćenskog kraja, koji su primijetili više policijskih vozila i na osnovu toga su zaključili da su “inspektori radili uviđaj nekog većeg slučaja“.

Zvaničnih potvrda ili demantija na upite Pobjede nije bilo iz crnogorske policije. Izvori koji su željeli da ostanu anonimni, tvrde da su inspektori pronašli i tragove zapaljenih guma, kao i neke druge dokaze, pa narednih dana očekuju rezultate DNK nalaza iz Forenzičkog centra u Danilovgradu.

Kako je Pobjeda objavila krajem aprila, crnogorski istražitelji sumnjaju da je visokopozicionirani član škaljarskog klana čije ime i prezime redakcija neće objaviti prije zvaničnog saopštenja policije, ubijen početkom avgusta 2020, a da je njegovo tijelo premješteno sa mjesta zločina i uništeno na, za sada, nepoznatoj lokaciji.

Crnogorski istražitelji vode već duže istragu ne bi li razotkrili što se desilo sa tri osobe, koje se prema evidencijama bezbjednosnih službi tretiraju kao pripadnici škaljarskog klana, a čiji su nestanci prijavljeni protekle godine.

Osnovano se sumnja da su ubijeni u mafijaškim obračunima na teritoriji Crne Gore i da su tragovi zločina brižljivo prikriveni.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here