Potpredsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik GP URA Dritan Abazović, boraviće 11. jula u Srebrenici na obilježavanju tridesetogodišnjice genocida nad tamošnjim stanovništvom, saopštili su iz SD-a i poručili da je raskidanje koalicije sa negatorima genocida najbolji doprinos osudi ratnih zločinaca.

“Gest vrijedan poštovanja, reklo bi se. I bilo bi tako, da su okolnosti drugačije. Bilo bi na ponos Crne Gore, da nije do krajnjih granica
licemjerno”, navode iz SD-a.

Kako dodaju, da isti taj potpredsjednik Vlade ne crpi legitimitet iz glasova partija i poslanika koji taj genocid ne priznaju i koji veličaju ratne zločince koji su ga počinili.

“Poveo je Abazović sa sobom ministra vanjskih poslova, Đorđa Radulovića, a u Srebrenici će toga dana biti i poslanice njegove partije, Božena Jelušić (ona druga, valjda, koja osuđuje genocid, ne ona prva koja glasa ruku pod ruku sa DF-om) i Suada Zoronjić“, ističu iz SD-a.

Napominju, da delegacija bude potpuna, samo fali predsjednik skupštinskog Odbora za ljudska prava i slobode, Jovan Jole Vučurović, izabran glasovima Abazovićeve URE, koji bi organizatorima u Srebrenici najslikovitije prenio zvaničan stav vladajuće većine u Crnoj Gori.

“Zbog svega navedenog i činjenice da je javnost u Bosni i Hercegovini prilično dobro upoznata sa političkim prilikama u Crnoj Gori, Abazovića su u Sarajevu dočekali brojni pripadnici obezbjeđenja. Sigurni smo da bi, da je kojim slučajem pošao u Banja Luku, to bilo sasvim nepotrebno”, saopšteno je iz SD-a.

Prema njihovim riječima tamo bi ga dočekao drug i politički saborac da crnom zastavom i natpisom “za kralja i otadžbinu”.

“Tako je Dritan, od sarajevskog studenta, došao do toga da mu je, što se grada u kojem je studirao tiče, najbezbjednije na Palama. Na kraju, u susret ovoj marketinškoj posjeti potpredsjednika Vlade sa saradnicima, poručujemo mu da bi najbolji doprinos obuzdavanju nacionalizma i osudi ratnih zločinaca dao raskidanjem koalicije sa onima koji produkuju nacionalizam i šovinizam i veličaju ratne zločince”, zaključuju iz SD-a.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here