Pritvorenici u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija nijesu saglasni u odluci da zbog postavljenih ometača signala za mobilne telefone stupe u štrajk. Jedan dio njih, kako Dan saznaje, najavio je da će, ukoliko im uprava UIKS-a ne ispuni zahtjeve, danas stupiti u štrajk. Nekoliko njihovih „kolega”, ipak nije za to.

Navodno, za štrajk su se odlučili robijaši bliski „kavačkom klanu“. Oni su se pobunili jer su smješteni na spratovima na kojim je zbog postavljenih ometača nemoguće koristiti mobilne telefone, dok, navodno, na drugom i trećem spratu ometači nemaju efekta. Zbog toga su neki od njih tražili da budu prebačeni na te spratove. U suprotnom, kako su zaprijetili, stupiće u štrajk, a prijetili su i paljenjem ćelija. Najglasniji među pobunjenim pritvorenicima su navodno Radovan Mujović i Mario Milošević.

Uprava UIKS-a, kako Dan nezvanično saznaje, odlučila je da robijašima ne ispunjava ove uslove, budući da je korišćenje mobilnih telefona svakakao zabranjeno. Zbog toga su podigli mjere bezbjednosti u zatvoru i preduzeli sve radnje kako bi sačuvali mir iza bedema.

Već prvog dana kada je uprava zatvora dobila informacije da se spremaju neredi izdata su upozorenja robijašima i pojačane su mjere bezbjednosti. Pošto su uslijedile prijetnje paljenjem ćelija pozvani su vatrogasci koji su bili u pripravnosti.

Narednih dana, prema nezvaničnim saznanjima, ukoliko za to bude potrebe, biće angažovani i policajci, ako i pripadnici SAJ-a kako bi se očuvao mir u zatvoru.

Od prvog dana kada su krenule pobune zbog ometača signala, nadležni iz spuškog zatvora upozorili su komandire na moguća dešavanja, dajući im stroga uputstva za dalja postupanja ukoliko dođe do nereda.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here