Premijer Zdravko Krivokapić odgovara na pitanja poslanika u Skupštini Crne Gore.

Na početku sjednice predsjednik Skupštine Aleksa Bečić je kazao da je dobio dopis iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta u kojem je obaviješten da ministarka Vesna Bratić neće moći da prisustvuje sjednici zbog zdravstvenog stanja.

Kako je navedeno u dopisu ona je tokom posjete Bugarskoj 27. jula hospitalizovana u toj državi gdje se još nalazi.

Živković: Imate svega 14 glasova podrške u Parlamentu

Šef kluba poslanika Demokratske partije socijalista i Liberalne partije Danijel Živković pitao je premijera kada će pokrenuti pitanje povjerenja Vladi na čijem je čelu, imajući u vidu da je izgubila povjerenje parlamentarne većine.

“Vi ste izabrani u Skupštini sa 41 glasom, danas imate svega 14 glasova podrške. Možete se praviti da ne vidite političku realnost, ali ne možete zanemariti one kvalifikacije koje vam upućuju predstavnici većine. Vi ste nelegitimni predsjednik Vlade Crne Gore. Vidimo kako su pogubni rezultati vaše politike i vaše vlade. Čujemo i da će se na jesen organizovati protesti”, kaže Živković.

Odgovarajući na pitanje Krivokapić kaže da je predvodio koaliciju “Za budućnost Crne Gore”.

“Ja tu ideju nijesam izdao, ko je izdao neka odgovara za nju”, kaže Krivokapić.

Krivokapić: Vesni Bratić života ne date, nije čudo što završavamo po bolnicama

“Vi nijeste osluškivali šta narod želi, išli ste samovoljom. Ovo je prvi put da parlament ovako funkcioniše. Nema više diktata, ovdje vlada sloboda. Vi ste navikli na diktatorski režim, vratila se sloboda i demokratija i ove vaše konstatcije me iznenađuju. Pričate kako nemamo rezultate, kako vi to obmanjujete i solite pamate. Mi smo svi radili da spremimo turističku sezonu, zadnji podaci govore da imamo 84 odsto turista u odnosu na 2019. i vi kažete da nijesmo ništa radili. Kako se dešava to da ministarki prosvjete kojoj života ne date, vršite pritisak na nju sa svake strane, i ne može svako da izdrži pritisak, i nije čudo što završavamo po bolnicama i na infuzijama. Nije samo ona, nego mnogi od nas, ali vi to ne želite da vidite. Imate 30 poslanika, podnesite zahtjev da ovoj vladi izglasate nepovjerenje zašto od mene očekujete da ja to uradim”, kaže Krivokapić.

Kaže Živkoviću da DPS jedino interesuje da se vrati na vlast.

“Koliko god trajala ova Vlada neće doći nova u kojoj ćete vi predstavljati vlast. Prva stvar koja treba da se desi je da se napravi reinženjering vaše partije, takva partija ne može da pomogne Crnoj Gori da bude drugačija. Ako se ne udružimo i ne pomirimo, a vi ste tvorci svih podjela. Zaboravite podjele mi smo ovdje svi ravnopravni. Dosta je bilo partijskih i ličnih interesa. Država mora da bude iznad svih nas”, dodaje on.

Komentarišući odgovor Živković pita kako to da smo živjeli u takvom diktatorskom režimu a Krivokapić je kaže bio vladin funkcioner.

“Vrlo brzo će biti odbrojani dani vašoj vladi, vrlo brzo ćete vidjeti kakav će biti epilog onoga što će se dešavati u narednom periodu”, kaže Živković.

Krivokapić kaže da DPS 30 godina nije napravio popis državne imovine.

“Pričate o demokratiji, koja demokratija, dobijali ste naloge od državne vlasti. Po prvi put se desilo da su tri vlasti odvojene i vama to smeta. Solanu ste htjeli da otmete, državnu imovinu, htjeli ste da je date vašem tajkunu. Stečajni upravnik je prodao novu opremu Solane koja vrijedi 400.000 eura za 40.000 eura. Vlast se promijenila, hoće li ovaj premijer da bude ili ne to najmanje važno ali nećete se vi vratiti, snila baba što joj milo bilo”, kaže on.

Krivokapić: Vodi se antituristička kampanja protiv Crne Gore

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović pitao je premijera kakve su njegove ocjene ovogodišnje ljetnje turističke sezone imajući u vidu da, kako je rekao, prema podacima nacionalne i lokalnih turističkih organizacija, broj turista svakodnevno raste.

On je rekao da ipak nije uspio nacionalistički duh zla sa obje strane da uništi turističku sezonu.

Krivokapić odgovarajući na pitanje kaže da se vodi antituristička kampanja protiv Crne Gore, i iznutra i spolja.

“Ono što je najvažnija činjenica je da je Crna Gora turistički hit u čitavoj Evropi”, navodi premijer.

Bogdanović kaže da svi treba da budemo srećni zbog turističke sezone koja je rekordna, ali nije tako već imamo podjele, jer to ne odgovara svima.

“Imamo one koji su se borili da Crna Gora izgubi status atraktivne turističke destinacije”, kaže Bogdanović.

Premijerski sat možete pratiti uživo na našem portalu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here