Veliki požar izbio je danas, oko 11 časova, na brdu Gorica. Sve ekipe su na terenu, a u gašenju vatre učestvuje više od 20 vozila. Zbog sumnje da su požari podmetnuti, Služba zaštite i spšavanja Glavnog grada podnijeće krivičnu prijavu protiv odgovornih NN lica.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Janković je kazao da se kompletan sastav Službe, sa 22 vatrogasno-spasilačka vozila, danas nalazi na terenu.

“Pored nas angažovane su i kolege iz Danilovgrada, Bara, Cetinja, i upravo dolaze kolege iz Kolašina. Imali smo veliku pomoć naših kolega i veoma smo zahvalni na tome. Angažovan je i jedan avion koji je u posjedu Direktorata za zaštitu i spašavanje, čiji prelet očekujemo brzo, uz dva helikoptera Vojske Crne Gore, sa korpama za gašenje požara. Jedan požar je jutros stavljen pod kontrolu vrlo brzo, međutim, nakon par sati, požar je raširen na više lokacija”, rekao je Janković.

Gradonačelnik Ivan Vuković kazao je da se već nekoliko sati radi na stavljanju vatre pod kontrolu, kako se ne bi ugrozili okolni objekti.

“Praktično cijeli dan kolege iz Službe zaštite i spašavanja, podržane od strane kolega iz drugih gradova Crne Gore, vode rat sa vatrenom stihijom, koja je zahvatila jedan značajan dio brda Gorice”, poručio je Vuković.

Vuković je iskazao divljenje zbog rada vatrogasaca i naglasio da nema dilemu da će kolege odgovoriti i ovom zadatku.

Zbog sumnje da su požari podmetnuti, imajući u vidu da je za kratko vrijeme vatra zahvatila više različitih lokacija, Služba zaštite i spšavanja Glavnog grada podnijeće krivičnu prijavu protiv odgovornih NN lica.

Kako navode u Službi zaštite, njihovi pripadnici su izlaskom na teren utvrdili da se radi o požaru širokih razmjera.

“Koordinisanom akcijom više ekipa i pored vjetra koji otežava gašenje pripadnici Službe su uspjeli da stave požar pod kontrolu u 12.17 časova”, dodaju iz Službe zaštite i spašavanja.

No, ubrzo se vatra ponovo rasplamsala, a čitaoci CdM-a su javili da se požar širi ka naselju Zagorič.

Iz Službe zaštite su ranije objasnili da je zbog preventivnog pregleda dat nalog za angažovanje vazduhoplovne jedinice Direktorata za zaštitu i spašavanje kako bi eventualno utvrdili nastanak novih požara na tom području.

Ekipe su na terenu do daljnjeg.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here