Vlada Crne Gore danas je na Twitter-u objavila, kako su naveli, mali podsjetnik za sve one koji se brinu da li je premijer Zdravko Krivokapić čestitao Dan državnosti Crne Gore.

Vlada je na toj društvenoj mreži objavila video snimak sa svečanosti organizovane povodom dodjele najvećeg državnog priznanja – Trinaestojulske nagrade, a koja je ova godine održana i kao prijem povodom Dana državnosti.

Krivokapić je tada kazao da “svi Crnu Goru volimo podjednako i svi živimo za nju i njenu budućnost i ponosimo se njenom slavnom prošlošću”.

“Sabrao nas je 13. jul, onaj datum koji predstavlja osnovu bitisanja Crne Gore i put koji ona gradi i u ovom periodu, koji je vrlo značajan, a to je put budućnosti”, rekao je na toj svečanosti Krivokapić.

Dodao je da je danas mjera pobjede moderne Crne Gore razvijanje društva u kome neće biti diskriminacije, u kome će biti zastupljena pravda i uspostavljeni standardi za dostojanstven život svih građana.

“Spremni smo da odgovorimo izazovima i siguran sam da nas čekaju bolja vremena. U to ime, nazdravlje praznik, nazdravlje Dan državnosti”, poručio je predsjednik Vlade.

Krivokapić se ovim povodom oglasio na Twitter-u, navodeći da poruka koja je iskazana i 13. jula 1878. i 13. jula 1941. poruka jedinstva.

“Jedinstva koje, nažalost, u Crnoj Gori nije zaživjelo na pravi način. Došao je trenutak da gledamo u budućnost, a u budućnost možemo samo zajedno, bez podjela koje su nametnuli političari”, napisao je Krivokapić na Twitter-u.

On je na toj društvenoj mreži objavio snimak iz emisije na RTCG, gdje je kazao da kao Crnogorac, mora krenuti od istorije.

“Izbi iskra svjetlosti, koja je obasjala čitav svijet. To se desilo 13. jula1 1941., kada je jedan sveopšti narodni ustanak bio pokrenut onako kako su Crnogorci radili. To znači da bi sačuvali svoje postojanje, slobodu, čast i pravdu. Imao drugi trenutak, koji je vezan za Berlinski kongres, gdje je ona čuvena Njegoševa rečenica da se mi nikada nijesmo mogli u lance vezati, rezultiralo je verifikacijom na Berlinskom kongresu”, rekao je u emisiji Krivokapić.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here