Predsjedniku Žabljačkog odbora Demokrata Darku Šljivančaninu tokom noći zapaljen je automobil, parkiran ispred njegove kuće na Žabjaku.

Član Glavnog odbora URE Živko Taušanović je poručio da oštro osuđuju incident koji se poslije ponoći desio na Žabljaku.

“Očekujem promptno reagovanje policije i bezbjednosnih organa kako bi se pronašao počinilac ovog zločina i zakonski i adekvatno sankcionisao. Žabljak je uvijek bio miran i srdačan gradić na sjeveru i nećemo dopustiti da se ovakve slike dešavaju na našim ulicama”, istakao je Taušanović.

On napominje i da šta god stajalo iza ovog incidenta to treba rasvijetliti i odgovorne privesti nadležnim organima.

“Ako je neko pomislio da u našem gradu može praviti ovakve zločinačke scene onda se grdno prevario. Vjerujem u rad policije i očekujem brzo rješavanje ovog slučaja”, zaključio je Taušanović.

Socijalistička narodna partija (SNP) i njen opštinski odbor u Žabljaku takođe najoštrije osuđuju vandalski čin paljenja automobila Šljivačanina.

“Incidenti ovakve vrste su nešto što nije svojstveno sredinama kakva je Žabljak koji je uvijek bio prepoznat kao mjesto suživota i međusobnog uvažavanja svih njegovih stanovnika, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali. Svi incidenti a pogotovo oni koju su usmjereni na ugrožavanje bezbjednosti ljudi moraju biti predmet osude svih nas i u tom kontekstu OO SNP Žabljak poziva sve nadležne organe i policiju da u skladu sa svojim Ustavnim dužnostima i obavezama rasvijetle ovaj nemili događaj koji je nezabilježen do sada u gradu pod Durmitorom”, poručuju iz SNP-a.

SNP u Žabljaku izražava veliku zabrinutost zbog vandalizma kojem je izložen Šljivačanin i njegova i porodica pa postavlja opravdano pitanje i izražava sumnju da li je ovo crtanje mete svima onioma koji su se borili protiv prethodnog režima i koji ovih dana iznose na svjetlost dana brojne nepravilnosti i nezakonite radnje kojima su se dok su bili na vlasti služili funkcioneri i članovi sada već bivše vlasti.

“Nadamo se da će se ovaj nemili događaj rasvijetliti do kraja a njegovi počinioci biti najoštrije sankcionisani u skladu sa važećim pozitivno-pravnim propisima”, zaključuju iz SNP-a.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here