Neodgovornim pristupom aktuelne vlasti, u značajnoj mjeri se stopirao razvoj sjevera Crne Gore. Upravo je Rožaje jedna od opština koja je doživjela stagnaciju zahvaljući lošim potezima Vlade, saopštio je danas predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Rožaje Mehmed Husović.

“Umjesto da radi na unaprjeđenju životnih uslova za sve njene građane, Vlada usporava i zaustavlja već započete projekte, istovremeno izazivajući ekonomsku krizu u velikim kompanijama od državnog značaja, a sve sa ciljem urušavanja ekonomskog suvereniteta”, rekao je Husović.

Saopštio je da su kasnim usvajanjem budžeta oštećeni mnogi privrednici, sa posebnim akcentom na poljoprivrednike. Ukazao je i da je u periodu od 2017-2020. godine prethodna Vlada samo preko Ministarstva poljoprivrede u Rožaje uložila više od tri miliona eura.

Prema njegovim riječima, Rožaje je zahvaljujući započetim projektima u komunalnoj infrastrukturi i ski centru Hajla trebalo da bude mjesto ubrzanog ekonomskog razvoja.

“Promjenom kursa državne politike, Vlada je pokrenula migraciju stanovništva sa sjevera, i to u najvećem procentu prema zemljama zapadne Evrope” istakao je Husović.

On smatra da je Vlada postigla odlične rezultate u oblastima kao što su politički revanšizam na svim nivoima, ugroženi međunacionalni odnosi i uništena privreda. Takođe, stava je da Vlada to radi smišljeno, po unaprijed pripremljenom scenariju, čega su, po njegovom mišljenju svjesni svi građani.

“DPS radi sve kako bi osujetila zle namjere ove Vlade, zaustavila propadanje države, očuvala građansku bit društva i što prije preuzela kormilo upravljanja državom”, zaključio je Husović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here