Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar apelovao je danas na građane, povodom priče o legalizaciji marihuane, da ne uzimaju informacije bez prethodne provjere.

Naglasio je i da droga ne liječi i da ona neće biti legalizovana u Srbiji.

“Dragi građani, molim vas, ne primajte informacije bez prethodne provjere. UN nikada nijesu donjele ovakvu odluku, već je marihuana sklonjena sa liste najopasnijih narkotika na listu manje opasnih, ali podjednako zabranjenih i kažnjivih”, rekao je Lončar povodom pisanja pojedinih medija u vezi sa navodnom namjerom da Srbija legalizuje marihuanu.

Lončar je naveo da su neki mediji pogrešno protumačili odluku UN kao odluku da se marihuana “skine” sa liste narkotika.

“Činjenica i istina je jedna – u Srbiji se neće legalizovati nikakva droga. Stalo nam je do zdrave naše djece. Sada napadaju i zato što marihuana nije legalizovana”, rekao je Lončar.

Podsjetio je i da je Ministarstvo zdravlja oformilo stručnu komisiju koja je trebalo da donese odluku o tome kako će se u Srbiji postupati po tom pitanju.

Potpredsjednik Narodne stranke Miroslav Aleksić krajem aprila tvrdio je da bi legalizacija značila izbjegavanje navodne odgovornosti vlasti za slučaj Jovanjica.

Na takve i slične ocjene i napade koji su, kako Lončar kaže, konstantni i svakodnevni, jedini odgovor je istina.

Rekli su, kaže Lončar, “najavili su legalizaciju marihuane, zašto je do sada nisu legalizovali?”.
“Nema legalizacije droge, niti će je biti. Droga ne liječi ni od čega”, poručio je ministar.

B92

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here