Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio danas će, kako se očekuje, objaviti nove mjere protiv koronavirusa koje će od ljudi zahtijevati da pokažu potvrdu o vakcinaciji kako bi večerali u restoranima, trenirali u teretanama, prisustvovali predstavama ili išli na ples, rekao je neimenovani gradski zvaničnik.

Kako se navodi, novi program za „otključavanje Njujorka“ počeće ovog mjeseca, a primjena bi trebalo da počne sredinom septembra, prema riječima Gradske kuće, piše Politiko.

De Blaziovo saopštenje bi označilo jedan od najagresivnijih koraka koji je izabran u borbi protiv porasta slučajeva kovida-19 koji su uzrokovani delta sojem virusa.

Krajem jula, gradonačelnik je naložio da se nevakcinisani radnici gradskih bolnica i kliničko osoblje gradskog odjeljenja za zdravstvo podvrgnu nedjeljnom testiranju na kovid-19 i da zapošljavanje u gradskim institucijama zavisi od vakcinacije.

Gradski zvaničnik je opisao ovaj potez samo kao prvi korak ka širem zahtjevu za vakcinaciju u najvećem gradu u SAD.

„Gradonačelnik je sada 100 odsto uključen u rad i aktivno se zalaže za vakcinaciju“, rekao je zvaničnik Gradske kuće, koji je tražio da ostane anoniman prije zvaničnog saopštenja gradonačelnika.

Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here