Granični prelaz “Dračenovac” prešlo je ovog ljeta 14 odsto manje putnika u odnosu na rekordnu 2019. godinu, a smanjen broj putnika je zbog rekonstrukcije puta od Rožaja do graničnog prelaza. Najveći broj prelazaka ostvaren je u drugoj polovini jula i tokom prvih 20 dana avgusta. Na tom graničnom prelazu sa Srbijom ovih dana bilježe povećan broj izlazaka iz zemlje.

Na graničnom prelazu “Dračenovac” saobraćaj je intenzivan, kao i u toku prethodnih sedmica. Broj izlazaka iz države je povećan, a putnici na granici čekaju uglavnom oko 20 minuta.

Najveći broj prelazaka ostvaren je u drugoj polovini jula i tokom avgusta.

Komandir Stanice granične policije u Rožajama Avdija Kalač kazao je da je broj prelazaka putnika i vozila na graničnom prelazu Dračenovac tokom juna, jula i prvih 20 dana avgusta ove godine, dostigao njihova očekivanja i premašio pola miliona.

“Tačnije, evidentirali smo 560.000 putnika i 175.000 vozila. Najveći broj prelazaka putnika i motornih vozila registrovan je krajem jula i u toku avgusta, tako da smo u danima vikenda na dnevnom nivou imali 10 do 13 hiljada prelazaka”, kazao je Kalač.

Granični prelaz Dračenovac prešlo je ove godine 14 odsto manje putnika u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

“Osnovni razlog ovog smanjenja jesto što je dionica puta od Rožaja do Dračenovca u fazi rekonstrukcije, tačnije, zatvaranje puta vrši se tri puta u toku dana. Prva dva termina po dva sata, treći termin je od tri sata. To uslovljava da dio putnika zaobilazi ovaj granični prelaz i odlazi prema nekim alternativnim pravcima, prema Dobrakovu i graničnom prelazu Vuča, preko Biševa”, objašnjava Kalač.

Iz Stanice granične policije u Rožajama poručuju da su spremni i za sprovođenje novih epidemioloških mjera, te apeluju na putnike da pribave potrebne dokaze za prelazak granice.

TVCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here