Službenici policije zajedno sa inspektorima za morsko ribarstvo i Građanskom inicijativom „Stop krivolovu“ su tokom avgusta sproveli više akcija „Dinamit“ u cilju suzbijanja nezakonitog ribolova na moru uz upotrebu minsko-eksplozivnih sredstava, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su naveli, u jednoj od akcija policija je u priobalnom dijelu rta Platamun koji pripada Kotoru pronašla šest eksplozivnih naprava i šest inicijalnih kapisli.

“U priobalnom dijelu od rta Žabica do rta Platamuni policija je pronašla i oduzela devet kocki TNT eksploziva i sedam inicijalnih kapisli”, navodi se u saopštenju.

U okviru akcije „Dinamit“ policija je kontrolisala i jednog ronioca, O.M. (47) državljanina Rusije kod kojeg je pronađena puška za podvodni ribolov marke „Merlin Karbone“, za koju nije imao dozvolu, što je predato inspektoru za morsko ribarstvo na dalju nadležnost.

“Pronalaženjem navedenih eksplozivnih naprava i druge opreme spriječen je nezakonit ribolov na moru. Preduzimaju se aktivnosti u cilju identifikacije lica kojima su pripadale pronađene nedozvoljene materije”, poručuju iz Uprave policije.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here