„Prva demokratska vlada“, kako vole sami sebe da nazivaju, ponaša se kao da bi naš narod tek trebalo demokratiju da sriče, a zaboravlja da je Crna Gora izbjegla ratni požar na svojoj teritoriji, kao i da je nezavisnost obezbijeđena na demokratski način, a tako je prošlo i „ustoličenje“ nove vlasti, nakon izbora 30. avgusta. Na demokratskoj svijesti, svakako da bi trebalo raditi, ali nikako poricati da Crna Gora do 30. avgusta 2020. godine nije imala konstantnu tendenciju razvoja i praktikovanja demokratskog ustroja društva sa više ili manje uspjeha u različitim okolnostima”, saopštio je Anton Cankar, potpredsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore.

On kaže da je opasno klizeći niz padine nekog ličnog idealizma i brkajući svoje željene konstrukcije sa objektivnom stvarnošću, aktuelna Vlada se suočila sa manjinskom podrškom unutar vladajuće većine, što je ne spriječava u nastojanju da se po svaku cijenu održi, ne uviđajući da je takav stav licemjeran.

Cankar navodi da je čist primjer za njihov minuli rad i stepen demokratije, kao i potreba građana, revanšizam u cjelokupnom društvenom sistemu počevši od državnih institucija, pa preko raznih manifestacija koje za cilj imaju samo inat prema strani koja drugačije razmišlja i percipira.

“Takođe, povezanost sa biračima koji su glasali za promjenu i podržali novu Vladu je slaba i nezadovoljstvo se sve više se i javno iskazuje. Evidentno izostaje svestrana (integrativna) inicijativa u sprovođenju državne politike za dobro građana svih opredjeljenja, što je apsurd stvarnosti.

Na kraju pišem ovo iz opravdanog straha zbog događaja koji se najavljuju u narednim danima, koji bi mogli imati epilog nepovoljan za sve, a vidim da ne postoji volja Vlade da se izađe u susret većinskoj Crnoj Gori i prestane udarati na strasti ljudi koje mogu eskalirati i imati tragične posljedice. Ipak, negdje u podsvijesti svih, vjerujem da ima nekog razuma koji će se u datom trenutku, nadam se samo ne prekasno iskazati. Vjerujem i mislim da i klerici smatraju da duhovnome prva namjena mora biti mir i spokoj svijetovnog, pa tek onda obredi njihovi. Na aktuelnoj Vladi je da odluči da li su joj prioritet građani ili pomenuti crkveni obredi”, saopštio je potpredsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here