Grupa Cetinjanki i Cetinjana poziva na mirno okupljanje svih građana Crne Gore na Dvorskom trgu u Prijestonici, u nedjelju, 12. septembra u 17 časova.

Cilj okupljanja je, kako navode, da se kroz miran protest izrazi nezadovoljstvo zbog kršenja ljudskih prava građana Cetinja i Crne Gore za vrijeme mirnih okupljanja tokom prošlog vikenda 4 i 5. septembra.

“Prisustvom izrazimo solidarnost sa građanskom Crnom Gorom, poštovanjem univerzalnih ljudskih prava i vrijednostima za koje se svaki građanin Crne Gore zalaže od 2006. godine, bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost ili bilo koje drugo lično svojstvo”, navode u pozivu.

Dodaju da manipulacija i tortura ne vode dobrom, te da je to svima jasno i nakon proteklog vikenda, kada je, prema njihovim riječima, vrh aktuelne Vlade bio spreman i da ukine Ustavom Crne Gore zagarantovana prava, podređujući državu interesima druge države i namjerama da Crnu Goru i definitivno preusmjere suprotno evropskom putu i vrijednostima zapadnih demokratija.

“Pozivamo građanke i građane Crne Gore da sa svojim porodicama dođu na Cetinje u nedjelju i da zajedno prošetamo od Dvorskog trga, gdje ćemo se okupiti, i dalje cetinjskim ulicama, koje su proteklog vikenda bile preplavljene nesrazmjernom upotrebom suzavca, gumenim mecima i drugim sredstvima prinude od kojih su neka čak i zabranjena zakonima Crne Gore. Pozivamo i sve pojedince i organizacije građanske orijentacije da i oni sa svojim rukovodstvom i članovima budu na Cetinju i da na miran i dostojanstven način pokažemo sliku realno većinske građanske i demokratske Crne Gore”, zaključuju u pozivu.

Portal Analitika

1 COMMENT

  1. Bravo!
    Sveobuhvatni pledoaje za
    jednu suverenu,modernu i multietničku Crnu Goru.
    Svako mešanje sa strane, bilo političko,bilo crkveno…. neće uspeti!
    Crnogorci SAMI najbolje znaju !!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here