Cetinjanka Gordana Kaluđerović (41), preko aktivista Crnogorskog helsinškog komiteta, obratila se pritužbom Savjetu za građansku kontrolu rada policije i crnogorskom Ombudsmanu.

“Dana 5. septembra 2021. godine, malo ispred 9 sati, vraćala sam se protesta. Krila sam se sa ostalim građanima u nekom ulazu od policije koja je nasumice na koga bi god naišla ispaljivala suzavac. Čekali smo da postane bar malo podnošljivo za disanje. Hodajući Bajovom ulicom čula sam viku i zapomaganje iz Njegoševe ulice, tačnije ispod sjedišta Ministarstva kulture. Potrčala sam kako vjerujem da bi uradio svako da bi pomogao drugome”, navela je građanka Kaluđerović.

Dolaskom do tog mjesta, u Njegoševoj ulici, vidjela je, kaže, dvije djevojke da se raspravljaju sa policijom.

“Primijetila sam, iza policije, dvije starije žene da su naslonjene na kuću. Plakale su i zapomagale, tražile su pomoć. Prišla sam kordonu policije i zamolila ih da me puste do njih, da im pomognem. Nijesu mi dozvolili. Naredili su mi da se udaljim. Poslušala sam ih. Krenula sam da se udaljavam ali su na mene ispalili neka hemijska sredstva, šok bombu i suzavac, u predjelu mojih nogu. Ne mogu da vjerujem da su tako postupili. Nijesam im ništa uradila”, kazala je Kaluđerović.

Želi, dodaje, da podnose pritužbu građanskoj kontroli policije i Ombudsmanu, ali ne želi da se obraća policiji.

“U nju više nemam povjerenja i ne mogu na oči da ih vidim a kamoli da pričam sa njihovim službenicima, pa bili i iz unutrašnje kontrole, ili da njima dajem izjave. Vaspitana sam da se policija treba poštovati i da je policija tu da nam pomogne. Od tog dana promijenila sam mišljenje. Izgleda da ce mi ostat slika da policija umjesto da pomogne, ona dotuče u nevolji”. zaključila je Kaluđerović i naglasila da se u postuku provjera postupanja policije prema njoj navodi pod punim imenom.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here