Cetinjanka S.L. (identitet poznat redakciji) tvrdi da je u nedjelju tokom policijske akcije u Prijestonici pogođena sa četiri gumena metka, što su, kako kaže, konstatovali i u Hitnoj pomoći.

“Pogođena sam sa četri metka. Bila sam prvo u Hitnu, i napisali su da sam povrijeđena “gumenim mecima”, imam fotografije i medicinski nalaz. Četvrti sam otkrila naknadno, pa sam opet išla u Hitnu gdje su rekli da je povreda od “gumenog metka””, kaže ona za CdM.

Ova stanovnca Prijestonice tvrdi da su građani mirno stajali, i da su ih policajci iznenada zasuli suzavcima s leđa.

“Suzavce su nemilosrdno bacali, a potom i šok bombe. Sjećam se suzavca koji je bačen ispred Vlade ’97 godine to nije ništa pri ovome”, priča S.L. za CdM.

Prema njenim riječima policija je kasnije kupila čaure od suzavca kako bi bilo manje prikazano.

“Oni su čuda radili, to je katastrofa. Užas. Ti policajci su dovedeni, njih većina sigurno nije odavde. Nije bilo razloga da tako postupaju. A njima je to vjerovarno bio razlog da bi ljudi sa Belvedera došli dolje, ko zna šta su namjeravali. Katastrofa, to je katastrofa”, kaže ona.

Ona za ovu situaciji krivi Građanski pokret URA i njihovog lidera i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Iz Uprave policije tvrde da u akciji na Cetinju nisu koristili gumene metke, a iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije kažu da su utvrdili da su gumeni meci korišćeni.

Komentarišući stavove Savjeta za građansku kontrolu rada policije da je došlo do prekoračenja sile i korišćenja gumenih metaka, premijer Zdravko Krivokapić je sinoć kazao da svako to misli treba da dokaže.

“Nijesam upoznat da su upotrebljeni gumeni meci. To su sve nagađanja određenih ljudi,” rekao je on na sinoćnjoj konferenciji za novinare.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here