Nebojša Čović (64), tajkun, formalo predsjednik KK „Crvena zvezda”, a u praksi jedan od botova Aleksandra Vučića, otkrio je kako iz MUP-a Vlade Crne Gore ima insajdersku vezu u pokušaju da se Veselinu Veljoviću napakuje optužnica.

“Imao sam slučajno komunikaciju sa jednim od učesnika komisije koja istražuje događaje na Cetinju. I to ne beznačajnim. On je jedan od inspektora”, doslovno je kazao Čović jutros za beogradski TV Pink.

Tvrdi da je dobio informaciju da je Veselin Veljović, bivši direktor Uprave policije, navodno pozivao policajce na „bacanje značke” i da je time Veljović, kako kaže, „povrijedio Ustav Crne Gore”.

“Taj isti Veljović nam je 28. decembra (2019) grantovao bezbjednost kad su počele litije. Međutim, naše službe su rekle da nije sigurno igrati utakmicu u Podgorici. Htjeli su a nam dolje prirede javni linč”, navodi on.

Čović, nekadašnji član partije optuženoga za ratne zločine Slobodana Miloševića i njegov gradonačenik Beograda, pozdravlja zbližavanje Zdravka Krivokapića i DF-a, ali oštro napada medijsku grupu “Vijesti”.

“Vijesti’ pokušavaju da razbiju tu koaliciju”, rekao je.

Čović je “Vijesti” doveo u kontekst sa „mekom strujom, iznutra” u navodnom „pokušaju državnoga udara”.

On je kazao kako Krivokapić i DF moraju hitno da djeluju:

“Moraju da ih počiste. Ukoliko ih, do kraja godine ne počiste, počistiće oni njih. Ja priznajem crnogorsku naciju i crnogorsku državu, ali su stvari sada otišle predaleko; pomagali smo im 1979. kad je bio zemljotres, a optužuju nas za 1918. godinu,”, kazao je Čović.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here