Rukovodstvo cetinjske URE, konačno se nakon tri dana izmigoljilo iz mišijih rupa i pod parolom lova na vještice želi opravdati izdaju svojih birača, svoga grada i izdaju Crne Gore, saopštio je Odbor Demokratske partije socijalista DPS Prijestonice.

“Nevaspitanje u njihovom obraćanju prouzrokovano je potpunim raspadanjem cetinjskog odbora koji napušataju svi oni koji imaju samopoštovanja i osjećaja pripadnosti svom gradu, nakon izjave svetosavca Dritana da su građani Cetinja teroristi. Prvi put od kada policija koristi hemijska sredstva, Cetinjani su imali čast da se nadišu Dritanovih, Zdravkovih i Joanikijevih suzavaca tj. svoje slobode. Prvi put u istoriji demonstracija na Cetinju, a bilo ih je raznih u proteklih 30 godina, Cetinjani su bili mete Dritanovih, Zdravkovih i Joanikijevih gumenih metaka. I sve su to preživjeli da bi se dva popa Crkve druge države umotani u ćebad, i uz nezapamćen vojno policijski desant, unijeli u manastir koji se nalazi u vlasništvu tih istih Cetinjana. Sveti Petar se prevrće u grobu”, ističe DPS.

Dodaju da je više nego jasno da se Cetinje želi poniziti, a kod građana Cetinja probuditi osjećaj inferiornosti i poniženosti.

“Oni koji misle da su nešto postigli tako što su vjerski čin izvršili zahvaljujući pancirnom ćebetu, automatskim puškama, vojnom helikopteru, trujući bojnim otrovima svoje građane, ponizili su i vjeru i sebe. Da im ponovimo da to nijesu uspjeli ni jači ni veći neprijatelji i izdajnici interesa države, pa neće ni oni koji danas sa raznih adresa u Crnoj Gori i onih van nje, nasrću na njeno dostojanstvo, nezavisnost i sve vrijednosti za koje su se borili naši slavni preci. Da je vječno Cetinje, da je vječna Crna Gora”, poručuje DPS.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here