Slobodan Filipović, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore ističe da su predsjednik i potpredsjednik Vlade, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović, beskrupulozno proteklih sedmica i danas, čitav državni sistem podredili jednoj vjerskoj zajednici, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, samo da bi ispunili njihov hir da mitropolit bude ustoličen baš danas i baš na Cetinju, uprkos procjenama bezbjednosti koje su dobijali od svojih ministara i direktora agencija.

“Obojica su zaboravili samo da je Crna Gora Ustavom definisana kao sekularna država, odnosno da su država i crkva odvojene. Osim policije, koja se danas brutalno obračunavala sa građanima Crne Gore i Cetinja, samo zbog crkvene ceremonije, Krivokapić i Abazović su na raspolaganje Joanikiju i Porfiriju stavili službene automobile Vlade Crne Gore (izgleda da je čuveni „majbah“ čekao da provoza Porfirija, pa tek onda da bude prodat), helikoptere Vojske Crne Gore, službenike Sektora za zaštitu ličnosti i objekata i pripadnike posebnih policijskih jedinica koji su obezbjeđivali
vjerske poglavare, resurse lokalnih javnih preduzeća i ko zna šta sve još. Time su Krivokapić i Abazović prekršili više zakona, uključujući onaj kojim se propisuju kazne zbog zloupotrebe državnih resursa, kao i propise koji regulišu ulogu Vojske Crne Gore” kaže Filipović.

Njihova poniznost i snishodljivost prema SPC i Srbiji, a na štetu građana Crne Gore, odavno nije nikakvo iznenađenje.

“Svakako, iznenađujući je novi nivo bezobrazluka da se na ovako otvoren način, hvale kako krše zakone i propise države kojom upravljaju”, ističe Filipović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here