Gostujući večeras na televiziji “Vijesti”, vicepremijer Dritan Abazović prikazao je fotografiju koja navodno dokazuje kako je intervencija policije na Cetinju jutros počela nakon što je neko od građana ka njima uputio molotovljev koktel.

Nedugo zatim, učesnici današnjih protesta počeli su da negoduju na društvenim mrežama, navodeći kako je fotografija nastala kasnije, pri čemu je snimljena na drugoj lokaciji u odnosu na onu na kojoj je počela akcija policije.

“Fotografija sa učesnikom protesta koji u ruci nosi flašu je nastala tokom dana, dok je akcija policije uveliko trajala. Dakle, znatno kasnije nego što je iz Kabineta premijera objavljeno da je policija reagovala zbog Molotovljevog koktela. Da fotografija koja je prikazana na televiziji nije napravljena u isto vrijeme kada je počela intervencija, shvatićete ako pogledate drugu fotografiju, nastalu na trgu, prije same akcije policije. Tada nad Cetinjem još nije bilo dnevne svjetlosti”, poručili su učesnici protesta u večerašnjem obraćanju Portalu Analitika.

Osim toga, oni podsjećaju kako niko, uključujući i novinarske ekipe koje su sve vrijeme bile na licu mjesta, nije vidio bilo kakav molotovljev koktel, niti sličan incident.

“Kad je krenuo prvi suzavac, okupljeni su stajali mirno i pjevali himnu na trgu”, dodaju oni.

Da je informacija o molotovljevom koktelu upitna, postalo je jasno nakon reakcije Kabineta gradonačelnika Cetinja, ali i poslije uključenja pojedinih medijskih kuća sa lica mjesta. Takođe, da je u pitanju dezinformacija, danas su objavili i iz Digitalnog forenzičkog centra.

Inače, Savjet za građansku kontrolu rada policije večeras je od Uprave policije zatražio da objave snimak koji bi potvrdio da je akcija uslijedila nakon aktiviranja molotovljevog koktela od strane učesnika protesta.

Portal Analitika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here