Bezbjednosni sektor ni juče javnosti nije pružio odgovor da li su oni ti koji su uplašili srpskog patrijarha Porfirija Perića informacijama da neće živ napustiti crnogorsku prijestonicu, odnosno da ga tamo spremno Čekaju snajperisti ili je Perić svoje nedjelo nasilan helikopterski upad u crnogorsku prijestonicu, odnosno Cetinjski manastir, pokušao „našminkati“ brutalnom laži da mu okupljeni građani koji su branili grad spremaju ubistvo, piše Pobjeda.

Perić je, silom policije i Vojske, u nedjelju hirotonisao Joanikija Mićovića u Cetinjskom manastiru, uprkos građanskom otporu i nedvosmislenim porukama Cetinjanki i Cetinjana, da ne prihvataju da mitropolit Crkve Srbije Mićović bude ustoličen u tom manastiru.

Pred Manastir su dovedeni sa dva vojna helikoptera, u pratnji specijalnih jedinica, jer su građani sve ostale prilaze prijestonom gradu blokirali, kako barikadama, tako i svojim tijelima. Poznati crnogorski naučnik Dragan Hajduković, Cetinjanin koji je bio na prvoj liniji odbrane svoga grada 4. i 5. septembra, kazao je Pobjedi da bi Porfirije Perić trebalo da se izvini Crnoj Gori i Crnogorcima.

“Ne znam da lije to svjesna laž ili neodgovorno prihvatanje laži koju mu je servirao neko drugi, i neću da ulazim u to. Snajperisti su se mogli vidjeti golim okom. Ja sam ih vidio, ali su to bili okupatorski snajperisti. Ne mislite, valjda, da snajperistu koji se golim okom vidi, znači mogla ga je vidjeti i policija, da nije bio njihov da ga ne bi napali”, istakao je Hajduković.

Kaže da ih zove „okupatorski” zato što je njegov grad „4. i 5. septembra bukvalno bio okupiran”.

-U svakom slučaju, bilo da je namjerna laž, što bi bilo užasno od jednog Božijeg čovjeka, ili neodgovorno vjerovanje u jednu laž, Porfirije bi trebalo da se izvini Crnoj Gori i Crnogorcima, mada se ne može izviniti narodu koga ne priznaje”, zaključio je Hajduković.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here