Piše: Novak Adžić

Upotreba helikoptera Ministarstva odbrane postojeće vazalske Vlade Crne Gore da, prevarno ( i nezapamćeno u našoj istoriji, kako je učinjeno), dopremaju i otpremaju, dovoze i odvoze, patrijarha crkve Srbije g. PORFIRIJA i njegovog namjesnika u Crnoj Gori JOANIKIJA, zaslužuje svaku javnu osudu, iz pravnih, ustavnih i zakonskih, moralnih, patriotskih, nacionalnih i građanskih, istorijskih i političkih razloga.

To je bilo nasilje i bruka za njih nasilnike i agresore na Crnu Goru, Crnogorke i Crnogorce, Cetinje, Cetinjanke i Cetinjane, oba pola jednako, koje smo svi vidjeli, lično doživjeli. Dakako, mi koji smo juče (a i danima ranije) bili na Cetinju i pokazali otpor tome okupacinom i asimilatorskom zlu.

To sto se juče zbilo, na sraman i beščasan način, u okupacinom velikosrpkom režimsko-klero nacionalističkom desantu na Cetinje; u nasilnom tzv. “ustoličenju”, bez zakonite odluke nadležnih državnih organa i bez uvođenja vanrednog stanja, makar na dijelu državne tetitorije, je jasna povreda Ustava i zakona i zloupotreba službenih ovlašćenja počinjena od strane ministarke Odbrane u Vladi Crne Gore g. Injac. I policijskih organa koji su juče terorisali i to brutalno i bespravno Cetinje i okupljene demonstante.

S potpisom i odobrenjem revnosne i marionetske ministarke Injac su juče efektivi Vojske Crne Gore, odnosno, Vojska Crne Gore (helikopteri i ljudstvo) eklatantno pravno zloupotrijebljeni u političke velikosrpske svrhe.

Ovo je bila, suštinski, o upotrebi helikoptera je riječ, koje, inače, MUP Crne Gore kao sredstva i efektive, posjeduje i koristi, nezavisno i posebno u odnosu na Ministarstvo odbrane, primarna i zakonska nadležnost MUP-a Crne Gore i Uprave policije i njihovih organa odlučivanja. A ne Ministarstva odbrane i g. ministarke Olivere Injac, odnosno, ovo je flagrantno kršenje Ustava i Zakona od strane Vlade i resora kojim g. Injac upravlja.

Jer su upotrijebljeni, nezakonito, vanpravno, arbitrerno, vojni a ne policijski helikopteri i jer je g. Injac preuzela, bespravno, nadležno ovlašćenja ministra MUP-a g. Sekulovića i resora kojim ministar Sekulović rukovodi.

Dalje, za ovo je, logički i osnovano iznosim mišljenje, dao nalog podređenoj ministarki, sramotni i izdajnički premijer Crne Gore g. Zdravko Krivokapić i od njega još, ako ima kud, sramotniji izdajnik vicepremijer Dritan Abazović.

Oni su, u dogovoru, saglasnosti itd, ministrici odbrane dali nalog da potpiše akt o upotrebi vojnih helikoptera Vojske Crne Gore za operacije i djelovanje koje su zakonski i na druge načine nadležnost MUP-a i Uprave policije Crne Gore, a ne Ministarstva odbane.

Ministrica Olivera Injac je, po mom sudu, antizakonito potpisala nalog, ne znam da li usmeni, ili pisani, dobijen od strane Zdravka Krivokapića ili Dritana Abazovića o upotrebi helikoptera Vojske Crne Gore i to je, po meni, grubo kršenje zakona i predstavlja bice krivičnog djela u sticaju.

Odnosno to je bila klasična, očigledna, uzurpacija nadležnosti MUP-a Crne Gore, jer pokvareni, nasilnički, odnosno, okupatorski desant na Cetinje helikopterskog letećeg dvojca Porfirija i Joanikija 2, i oružanih snaga vojno-policijskih domaće i strane države, koji su ih dopremili i sprovodili, dogodio se nezakonito i pod okriljem Ministarstva odbrane i ministrice Injac. Ona je time prekršila brojne zakone samo da udovolji okupatorskom i osvajačkom naumu crkve Srbije i Vučića, te kvislinške vrhuske, premijera i vicepremijera Vlade Crne Gore, a u naumu okupacje Crne Gore i terorizmu prema Cetinju, Cetinjanjkama i Cetinjanima, prema, prevashodno, Crnoj Gori, Crnogorkama i Crnogorcima.

Jer je crnogorske patriote, oba pola, protestante protiv nasilnog ustoličenja nedostojnog Jovana Mićovića u Cetinjskom manastiru, (a neposredni sam učesnik protesta na Cetinju svo vrijeme), policija je grubo i bespravno napala suzavcima, šok bombama, itd, i to bez zakonskog razloga i povoda i primijenila nezakonitu silu, prvo na trgu kralja Nikole na Cetinju pred zoru 5. januara 2021, a onda kasnije širom Cetinja, u svojoj obijesti. Učesnik sam tih događaja i to odgovorno tvrdim, jer znam što je bilo.

Takođe, gnusna je laž g. Z. Krivokapića i Abazovića da je na Gradskom trgu na Cetinju bilo od naše strane upotrebe sile prema policijskoj blokadi na potezu dvora Kralja Nikole i zgrade nekadašnjeg srpskog poslanstva u Kraljevini Crnoj Gori. Odvratna laž.

Bio sam obični demonstrant sa skupinom na trgu juče pred zoru na Cetinju i lično tvrdim da Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović lazu da je bio napad na policiju. Još je veća brutalna Abazovićeva laž da je na policiju na trgu bačen Molotovljev koktel. Bile su to mirne ustavne i zakonske demonstaracije a mi na trgu juče nijesmo napali policiju no policija nas je zasula suzavcima, šok bombama, gumenim mecima itd. Mnogi su povrijeđeni od brutalnog i ničim izazvanog nasilnog napada na nas dmonstranata kad još nije ni svanulo 5. septetmbra 2021. I to na Trgu Kralja Nikole. Te je besoravnim nasiljem policije na trgu i Ranko Krivokapić, a ugroženi su bili naši životi zasipanjem užasne količine suzavaca i drugih hemijskih sredstava.

I laž je da je časni i hrabri viteški crnogorski patriota gospodin Veselin Veljović napao policijske snage lično. Naprotiv, niti je izvršio napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Ko ima kompletni snimak svega što se zbivalo jasno će znati da je on namjerno i ciljano bespravno privreden. Niti je g. Veljović pokušao bilo kakav teroristićki akt, nit akt napada na ustavno uređenje Crne Gore, niti državni udar, što otvoreno laže aktuelni izdajnički i marionetski režim u Crnoj Gori i njegovi mediji, lažaviji više nego i sam režim što je. Niti je gospodin Veljović nas okupljene uopšte pozivao na otpor, niti je, a spreman sam javno da svjedočim, u bilo kom smislu, učinio išta što bi predstavljalo čak ni prekršajnu odgovornost, a kamo li biće bilo kog krivičnog djela, po KZCG.

I na kraju, apelujem na sve časne Crnogorce, legaliste, patriote da pokrenemo javnu akciju i sačinimo peticiju u odbrani gospodina dr Veselina Veljovića i protestujemo protiv njegovog pritvaranja i lažnih javnih i drugih optužbi koje mu se svjesno i planski podmeću. Jer činjenice su relevantne i odlučujuće, a ne montirana hapšenja, pritvaranja i politička hajka.

Zato sloboda i pravda za Veselina Veljovića, vjernog i odanog sina nase Crne Gore, jer ništa se da bi bio uhapšen o zakone nije ogrijesio na Cetinju 5. septembra 2021. na Cetinju, nije ogriješio i da bi mu bio neosnovano određen pritvor do 72 sata i stavljeno mu na teret djelo koje nije učinio. Nadam se da protiv gospodina Veljovića neće biti pokrenut optužni postupak, jer nema pravnog i činjeničkog osnova za takvo nešto, a javno se sad i ovdje prijavljujem kao svjedok u odbrani dr Veselina Veljovića, pred bilo kom nadleznom pravosudnom i drugom instancom naše države Crne Gore.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here