MITROPOLIT CRNOGORSKO-PRIMORSKI CRKVE SRBIJE OTPUTOVAO U BEOGRAD GDJE SE SASTAO SA SRPSKIM PATRIJARHOM

Mitropolit crnogorsko-primorski Crkve Srbije Joanikije Mićović otputovao je u Beograd gdje se juče sastao sa patrijarhom srpskim Porfirijem, saznaje Pobjeda.

Više izvora Pobjede bliskih Beogradskoj patrijaršiji saopštilo je da je tema sastanka bila intronizacija (ustoličenje) mitropolita Crkve Srbije, koja bi po prvobitnim planovima trebalo da bude na Cetinju, kao i bezbjednosni rizici koje donosi taj skup.

Sastanak je organizovan uoči zasijedanja Svetog arhijerskog sinoda koji bi trebalo da potvrdi odluku o dolasku patrijarha u Crnu Goru.

Dio beogradskih medija i portal Dan objavio je u subotu informaciju da će Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve na svom zasijedanju, koje počinje 31. avgusta, potvrditi dolazak srpskog patrijarha Porfirija u Crnu Goru na ustoličenje izabranog mitropolita cmogorsko-primorskog Joanikija, ali se juče SPC nije oglašavala tim povodom.

“Izvjesno je da će patrijarh doći u Podgoricu, ali njegov dolazak na Cetinje zavisiće od procjene bezbjednosnih agencija Srbije i Crne Gore, rekao je neimenovani izvor Pobjede.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here