Komisija za bezbjednost i odbranu sa žaljenjem konstatuje da je tužilaštvo podleglo političkom pritisku i zatražilo određivanje pritvora Veselinu Veljoviću, saopštila je Komisija za bezbjednost i odbranu DPS-a.

“Izjave Zdravka Krivokapića “kako je izdao nalog za Veljovićevo hapšenje”, kao i javni pritisak Dritana Abazovića, samo pokazuju da su institucije izložene političkom uticaju i da se metodom zastrašivanja, pravosuđe pritiska kako bi donosilo odluke koje nijesu u skladu sa zakonima nego prije svega sa voljom režima”, kažu u DPS-u.

Danima su, dodaju u DPS-u, predstavnici režima a prije svega ova dvojica, koji pokušavaju da uzurpiraju funkcije nezavisnih pravosudnih organa, najavljivala osvetu prema Veselinu Veljoviću.

“Započelo je dopisivanjem i lažnim tumačenjem njegovog autorskog teksta, kojim se čitava Vlada opsesivno bavila nedjeljama, nastavilo se plasiranjem lažnog hapšenja Veljovića, 12 sati prije nego je i stvarno uhapšen, da bi juče ujutro Krivokapićev osvetnički nagon kulminirao bizarnim tvitom kako je izdao nalog za hapšenje osobe protiv koje je, uzgred, nekoliko dana prije toga podnio krivičnu prijavu”, ističu u DPS-u.

Jasno je, dodaju, da se Krivokapić i Abazović bave Veselinom Veljovićem, samo da se građani ne bi bavili njima i njihovom sramnom ulogom u organizaciji napada na sopstvene građane i prekoračenju sredstava i ovlašćenja pripadnika Uprave policije, koji su u mirne protestante ispaljivali hektolitre suzavca i stotine šok bombi.

“Na pravosudnim organima je da donesu odluku u vezi sa ovim slučajem, u skladu sa zakonom a ne pod pritiskom dvojice političkih osvetnika, navodi se u saopštenju. Ono što Krivokapić i Abazović ipak treba da znaju jeste da će gospodina Veljovića istorija pamtiti kao čovjeka koji je uvijek branio dostojanstvo Crne Gore, i odbranio ga onda kada su mnogo sposobniji i jači na njega nasrtali. Kako su prošli ti osvajači megalomanskih ambicija, to građani znaju. Na nekom takvom smetlištu istorije, završiće svoje političke karijere neslavno i dvojac Krivokapić – Abazović”, zaključili su iz DPS-a.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here