Boli me izdaja Crne Gore i to što su toga dana bili spremni da nas sve pobiju kako bi dostavili Nedostojnog Joanikija Mićovića u Cetinjski manasti!, poručila je Snežana Lakić.

“Poštovane Cetinjanke i Cetinjani, ja sam Snežana Lakić – Crnogorka koju je anticrnogorska policija na Dvorskom trgu 5. septembra mučke sa leđa pogodila sa četiri gumena metka. A samo nekoliko sati ranije prišle smo kordonu i ostavile po ružu. Ne bole mene danas rane od njih kao što to nijesu ni tog trenutka kad sam pogođena”, poručila je Lakić.

Dodaje da je boli izdaja Crne Gore.

“I to što su toga dana bili spremni da nas sve pobiju kako bi dostavili Nedostojnog Joanikija Mićovića u Cetinjski manastir. Na prijestolu Svetog Patra Cetinjskog mogu biti samo Crnogorci a nikada oni koji kao teroristi koristeći se paravojnim plaćeničkim formacijama time vrše upade helikopterima crnogorske vojske koji su kupljeni za odbranu države, a ne za napade na nju i njene građane.

Rane od gumenih metaka će zarasti ali će ostati užasno pitanje bez odgovora „čime smo mi građani Crne Gore zaslužili da nas policija ovako mučki i zvjerski napadne i da na nas sruči hiljade suzavaca, šok bombi i gumenih metaka. Koji je naš grijeh? Je li taj što smo odani svojoj državi, što nećemo da se pokorimo i da ćutimo na svakodnevno ponižavanje Crne Gore i njene istorije? Ili smo krivi jer smo živi svjedoci njihovog besčašća i izdaje?“”; poručila je Lakić.

Ona je dodala da građani Crne Gore neće dopustiti da im s euzme crkva i država.

“Sa ovoga mjesta im danas poručujem da se mi nikad nećemo umiriti, nikad dopustiti da nas posrbe i da nam uzmu crkvu i državu. Na to nas obavezuje naša istorija, naši preci, naša đeca i generacije koje će živjeti poslije nas. Svako ovo brdo, svaka glavica i svaki kamen natopljen je krvlju i onih koji su se borili da Crna Gora jednom bude slobodna i svoja. Mi nemamo pravo da ih izdamo makar i po cijenu da nas svakoga dana zasipaju suzavcima, šok bombama i gumenim mecima. Suviše nas je koštala sloboda da bismo je tako lako zamijenili ropstvom.

Ako nijesmo dostojni naših predaka onda ne smijemo reći da smo Crnogorci. U suprotnom bićemo isti kao oni koji nas pokušavaju ućutkati. Ja ću sa svima vama i hiljadama onih koji danas nijesu ovđe sa još više odlučnosti nastaviti borbu za slobodnu i demokratsku Crnu Goru. Naša domovina je iznad svih političkih partija i podjela, važnija od bilo kojeg pojedinca. Samo skupa i složno možemo živjeti u njoj, ne dozvolimo nedostojnim političarima i popovima tuđe strane crkve da nas dalje dijele. Živjela nam Crna Gora slobodna, demokratka i jedinstvena!”, zaključila je Lakić.

Portal Analitika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here