Britanska ambasadorka Karen Medoks posjetila je juče Crnogorsku pravoslavnu crkvu gdje je, kako je navela na Tviteru, čula o istoriji ove organizacije, o njihovoj zabrinutosti za budućnost i potrebi za dijalogom između različitih grupa u Crnoj Gori.

Dočekali su je mitropolit Mihailo i Stevo Vučnić.

“Interesovali su je problemi s kojima se susrijeću crnogorski vjernici u praktikovanju vjere”, saopšteno je iz CPC.

Mitropolit Mihailo ju je, kako navode, upoznao s istorijom Crnogorske pravoslavne crkve i njenim unutrašnjim ustrojstvom.

Osvrnuo se na geostratešku poziciju Crne Gore i na probleme s kojima se zbog toga susrijeće Crnogorska crkva kao temeljna duhovna crnogorska institucija.

“U dvadesetprvome vijeku raspeta i gonjena od Srpske crkve i aktuelne Vlade, kao u vrijeme gonjenja hrišćana. Posebno je objasnio ulogu Crnogorske crkve u crnogorskoj istoriji, kao institucije koja je utemeljila crnogorsku državu, apostrofirajući činjenicu da bez Crnogorske crkve nema ni crnogorske države”, navode u CPC-u.

Kako je istakao, to je razlog njenoga gonjenja i frontalnoga napada Srpske crkve na Crnogorsku, s ciljem lišenja Crne Gore njene duhovne okosnice, da bi u konačnome Crna Gora bila lišena i državnosti u korist Srbije.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here