Iz više izvora Antena M dobila je informaciju da je Goran Colić načelnik Pete uprave BIA koja se bavi prisluškivanjem i tajnim praćenjem, ušao u Crnu Goru mimo evidencije na graničnom prelazu!? Nekadašnji komandant specijalne jedinice Kobre u Vojsci RS, prema tim izvorima, ušao je na teritoriju naše države seoskim putevima na području Gostun – Bistrica, u bjelopoljskoj opštini!

Navodno, Coliću su pomogli da ilegalno uđe u Crnu Goru pripadnici srpske granične policije, ali je logističku podršku dobio i od pojedinaca iz crnogorske policije!?

Inače, Goran Colić je, imajući u vidu posao kojim se bavi, neobično javno eksponirana osoba. Još decembra 2014. izabrsn je kao predstavnik navijača u Skupštinu FK Partizan i to kada je navijače predvodila grupa na čelu sa sada pokojnim Aleksandrom Stankovićem zvanim Sale Mutavi i Veljkom Belivukom – Veljom Nevoljom, pisao je prije nekoliko mjeseci nedjeljnik NIN.

Možda i zato njegov tajni boravak u Crnoj Gori nije ostao tako tajan.

NIN navodi da je Peta uprava, kojom rukovodi Colić, jedna od značajnih u BIA i da za nju govore da je “policija u policiji”. Ona služi za kontraobaveštajnu zaštitu BIA i najvažnijih državnih organa, kao na primjer predsednika Srbije.

Colić se, prema našim izvorima, nakon obavljenih poslova, večeras vraća u Srbiju. Putem kojim je došao ili nekim drugim, nijesmo uspjeli da saznamo.

Naši izvori tvrde i da je BIA je već instalirala ispred i u Manastiru Cetinje svoju prislušnu opremu, opremu za ometanje mobilnog signala kao i video nadzor koji pokriva zonu oko Manastira!? Policija se, međutim, večeras oglasila tvrdnjom da je vijest o instaliranju opreme u manastiru “dezinformacija”

Ono što je posebno uznemiravajuće u informacijama do kojih se moglo doći prethodnih sati su tvrdnje da na ulazak u Crnu Goru, na istom području Gostuna, već čeka 60-tak bivših pripadnika Kobri koji u toku noci, navodno, treba da uđu u Crnu Goru preko neregistrovanih graničnih prelaza i uz logistiku istih policajaca, da bi se onda uključili u konvoje autobusa koji dolaze iz Srbije, a idu ka Podgorici!?

Njihova uloga, navodno, biće da nakon programa ispred Hrama u Podgorici, koji je predviđen za sjutra veče, isprate sveštenike Crkve Srbije na Cetinje kao i da intervenišu u slucaju eventualnih sukoba.

Da li su tačne informacije do kojih je došla Antena M pitanje je na koje bi morale hitno da odgovore državne institucije.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here