Grupa momaka koja je, navodno, uvedena u Cetinjski manastir danima prije ustoličenja mitropolita crnogorsko -primorskog Joanikija, ispaljivanje suzavca policije na građane na dan ustoličenja prokomentarisala je riječima: “Počelo je. Aj Bože pomozi i Sveti Petar Cetinjski. Nema više “e viva, ugasi se e viva””.

Ovo je primjer kako se grupa “opasnih” momaka krije u Cetinjskom manastiru i zahvaljuje Bogu na tome što neko ispaljuje suzavac na “njihovu braću i sestre”.

Snimak na kojem se čuje oduševljenje što neko suzavcem i šok bombama guši građane je dokaz fašizma koje određene grupacije, a sve pod štitom SPC, iskazuju prema onima koji ne misle i ne osjećaju kao oni.

Ali, šta očekivati u državi gdje premijer na osnovu neke fotografije, za koju ne zna čija je ni odakle je, odlučuje da naredi da se pet sati neprestano Cetinje i svi u njemu guše u suzavcu i šok bombama.

Nezapamćeni scenario koji je za cilj imao da uguši mirni protest golorukih građana.

Dok su se građani gušili, Joanikije se ustoličio.

Nakon toga je, premijer zabrinut za svoje građane, otišao na ručak na sveštenstvom SPC, da nazdravi “sjajno sprovedenoj akciji ustoličenja”. Poslije je pustio i suzu. Ali ne zbog građana koji su se gušili već što se pozdravlja od srpskog patrijarha Porfirija koji se vraća u Beograd.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here